Dollarstore om satsningen – så många nya jobb skapas

"Det är spännande att få vara med och utveckla ett helt nytt handelsområde." Det säger etableringschefen Fredrik Holmström på Dollarstore.

Dollarstore räknar med att kunna öppna sin nya butik i Hultsfred under första kvartalet nästa år. Då skapas också tiotalet nya arbetstillfällen.

Dollarstore räknar med att kunna öppna sin nya butik i Hultsfred under första kvartalet nästa år. Då skapas också tiotalet nya arbetstillfällen.

Foto: Niklas Holm

Hultsfred2021-03-25 16:00

Han räknar med att ett tiotal nya arbetstillfällen ska skapas när Hultsfredsbutiken öppnar i början på nästa år.

– Om allt går som beräknat, kommer vi att öppna under första kvartalet nästa år, säger han. Det blir så fort byggnaden är klar. Hultsfred är en spännande ort och läget är bra, ungefär mitt emellan Vetlandabutiken och Vimmerbybutiken.

Men det är ju bara drygt två mil till Vimmerby, är ni inte rädda för att ni konkurrerar med er själva?

– Nej, säger Fredrik Holmström, lite konkurrens, "kannibalism", blir det väl och ett visst litet tapp kommer det nog att bli i Vimmerby. Men det räknar vi med. 

Han är övertygad om att kundunderlaget ska räcka till för båda. Han har självklart läst in sig på trakten.

– Det finns ju många småorter och det är mycket folk i området, inte minst på sommaren.

Genom etableringen på det nya handelsområdet Knekten, närmaste granne med nya Willys i det stora nybygget som planeras, får Dollarstore en möjlighet att vara med från första början.

– Det ska bli spännande att vara med och utveckla ett helt nytt handelsområde, och jag hoppas att det ska bli starkt, säger Fredrik Holmström.

Johan Erlandsson, vd för fastighetsbolaget Famera, som äger området och svarar för bygget av den 8 000 kvadratmeter stora affärsladan, räknar med att stommen ska vara rest innan semestern i år.

– Men först måste vi göra en geoteknisk undersökning av marken, säger han, det har vi blivit ålagda. Och det ska vi göra. Vi är noga med det, så att det inte kommer surt efter. Men jag tror inte det finns så värst mycket föroreningar. Det ligger ju knappast något Tjernobyl under ytan. Så det ska inte behöva försena bygget.

Den norra delen av byggnaden är helt fylld men det är fortfarande en hel del ledig yta i storbygget.

 – Jag har väl fyra, femtusen kvadratmeter ledigt än, så två-tre butiker till får plats, säger Johan Erlandsson.

Han berättar också att det finns ett visst intresse för de här ytorna. Inget konkret ännu men det förs diskussioner. 

– Jag har numret till alla nationella kedjor i min mobil, säger han. Det gäller bara att hitta de som har styrka att etablera sig på mindre orter.

Han är också öppen för att hyra ut till andra verksamheter, det behöver inte nödvändigtvis vara butiker.

– Padel och gym är också tänkbart, säger Johan Erlandsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!