Misstänkt rattfyllerist försökte köra ifrån polisen

Natten mellan fredag och lördag försökte en bilist köra ifrån polisen. Det blev en kort men intensiv jakt som avslutades vid Knektagården i Hultsfred. Nu är en man i 40-årsåldern misstänkt för flera brott.

En man från Hultsfreds kommun är misstänkt för flera brott, efter helgens korta polisjakt mellan Gnöttlerum och Knektagården.

En man från Hultsfreds kommun är misstänkt för flera brott, efter helgens korta polisjakt mellan Gnöttlerum och Knektagården.

Foto: Arkiv

Hultsfred2022-05-16 10:58

Det var strax före midnatt som polisen ville kontrollera en bil i höjd med Gnöttlerum.

– Men när föraren märkte att patrullen följde efter blev det ett rejält gaspådrag och det gick fort på den smala och krokiga vägen. Det var ren tur att det inte kom någon mötande bil, cyklist eller gångtrafikant. Bland annat ska den här bilen ha stängt av ljuset i en vänstersväng. Enligt patrullen på plats var föraren likgiltig i sitt körsätt, säger Anders Hultman vid Oskarshamnspolisen.

Efter bara 500-600 meter stannade bilen vid Knektagården. Den misstänkte föraren blåste positivt (0,54 promille) och är misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och brott mot knivlagen. Egentligen går gränsen för grovt rattfylleri vid 1,00 promille – här är det körsättet som ligger till grund för den högre rubriceringen.

Vad säger mannen om de här misstänkta brotten?

– Han menar att det var någon annan som körde bilen. Därmed förnekar han både rattfylleriet och den olovliga körningen.

Mer polisnytt: I fredags omhändertogs en berusad kvinna i 40-årsåldern (LOB). Då uppdagades det att kvinnan hade blivit utsatt för en misshandel tidigare i veckan.

– Hon hade blåmärken runt ögonen och ett sår i ansiktet, så patrullen misstänkte att det var någonting som hade hänt, säger Anders Hultman.

Han tillägger:

– En man i 45-årsåldern, som har en relation med kvinnan, är nu misstänkt för misshandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!