Biljakt i Hultsfred – körde stulet fordon

Natten till söndag skedde en polisjakt utanför Hultsfred. Fordonet visade sig vara stulet och föraren misstänks för flera brott.

Det skedde en biljakt på länsväg 129 natten mellan lördag och söndag. Fordonet visade sig vid kontroll vara stulet.

Det skedde en biljakt på länsväg 129 natten mellan lördag och söndag. Fordonet visade sig vid kontroll vara stulet.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hultsfred2021-08-01 09:41

Det var vid 01:06, natten mellan lördag och söndag, som en polispatrull skulle kontrollera en bil som stod parkerad längst med länsväg 129 mellan Lönneberga och Hultsfred. Enligt polisen försökte fordonets förare då köra ifrån polispatrullen, som tvingades ta upp jakten. När bilen körde in mot centrala Hultsfred togs beslut om att preja den.

– Bilen framförs väldigt vårdslöst och patrullen gör bedömningen att det bästa sättet att undvika att någon kommer till skada är stoppa bilen genom att preja den. Det görs på ett ställe där det inte förekommer någon annan trafik så man kan genomföra prejningen på ett så säkert sätt som möjligt. Inga personer kom till skada vid insatsen, säger Jimmy Modin som är presstalesperson för polisen region Syd.

Kort efter att biljakten inleddes, fick polisen stopp på fordonet. Stoppet av bilen gjordes på Östra Långgatan vid korsningen till Silverslättsvägen i Hultsfred. Vid kontrollen visade det sig att fordonet var stulet. De två männen som satt i bilen misstänks båda för tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

Enligt polisen var föraren en man i 40-årsåldern och han misstänks även för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Passageraren var en man i 20-årsåldern som även han misstänks för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Både föraren och passageraren greps direkt på platsen och togs med för provtagning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!