Dubbelt upp: "Hoppas intresset är här för att stanna"

Orienteringsklubben har sålt 230 Naturpass i år - det är nästan dubbelt upp mot i fjol. "Hoppas intresset är här för att stanna", säger Gunilla Sävenstrand.

Gunilla Sävenstrand gläds över att HOK sålt 230 Naturpass i år. Det är nästan dubbelt så många som förra året.

Gunilla Sävenstrand gläds över att HOK sålt 230 Naturpass i år. Det är nästan dubbelt så många som förra året.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-09-12 18:00

Först tänkte HOK inte köra igång Naturpasset. Tiderna kändes svajiga inledningsvis med coronaviruset som börjat sprida sig.

– Men så ringde folk och undrade när vi skulle börja, säger föreningens Gunilla Sävenstrand. Vi hann inte mer än lämna ut Naturpassen på apoteket och turistbyrån så var de slut.

Det blev tvärtom så att aktiviteten fick ett uppsving med coronapandemin, folk hade en längtan efter att komma ut i skog och mark visade det sig. 

– Folk tycks också ha varit hemma mer, och haft mer tid till att hinna med det här, säger Gunilla.

Så när aktiviteten nyligen summerades visade det sig att HOK sålt 230 Naturpass, och då vet arrangören av erfarenhet att folk ofta går flera på ett kort, så deltagarsiffran är högre än så.

– Det ger föreningen bra PR och ger lite extra pengar till kassan, men folket är de stora vinnarna i och med att de hittat ut och kommit i rörelse, säger Gunilla.

Vad tänker du kring nästa säsong?

– Jag hoppas att fler upptäckt Naturpasset och fortsätter nästa år, att intresset är här för att stanna.

Vinnare av priser: Inger Hellgren och Mikael Westman, Presentkort ICA, Lisa och Mikael Weinfors samt Elvis Dehlin, presentkort Apoteket AB, Rasmus Henriksson, Robert Billing och Bertil Larsson, fikabiljett Hagadal, David Fröberg, Ann-Marie Robertsson, Mats Stenström, Susanne Toresson, Lisbeth Gränshagen samt Björn och Pita Axemo, badbiljett Hagadal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!