Dubbla fall av utpressning i Hultsfred

Polisen har fått in anmälningar om två olika fall av utpressning. I det ena fallet är det en kvinna som hotats, och i det andra är det en man som utsattes två gånger samma dag.

Polisen har fått två fall av utpressning att jobba med den senaste tiden. Misstänkta finns i båda fallen.

Polisen har fått två fall av utpressning att jobba med den senaste tiden. Misstänkta finns i båda fallen.

Foto: Linus Elsinen

Hultsfred2022-03-28 10:52

– Kvinnan anmäler att hon sedan i oktober blivit hotad, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn, att om hon inte betalade 10 000 kronor skulle den misstänkte gärningsmannen publicera en telefoninspelning som gjorts med kvinnan.

– Jag vet inte vad den handlade om, men det var säkert inget trevligt, fortsätter han.

Hotelserna mot kvinnan ska ha pågått sedan i oktober månad. Men nu tappade hon tålamodet och gjorde en polisanmälan. Det finns en person som är misstänkt för försök till utpressning och olaga hot.

I det andra fallet är det en man i 40-årsåldern som krävdes på pengar för en påstådd skuld. Vid ett tillfälle ska den misstänkte gärningsmannen trängt sig in i offrets bostad och han kände sig då tvingad att föra över 3 500 kronor till gärningsmannens konto. En stund senare samma dag, gjorde en misstänkt en ny framstöt och krävde mer pengar. Han blev då alltmer hotfull mot sitt offer. 

– Mannen swishade då över ytterligare 1 000 kronor, säger Anders Hultman.

– Vi har nu en person misstänkt för utpressning.

Anledningen till att 40-åringen krävdes på pengar är en påstådd skuld. Den misstänkte, som är i 20-årsåldern, hävdade att den äldre mannen var skyldig honom pengar. Vilket denne nekar till. 

– Den misstänkte krävdes på 5 500 kronor, säger Anders Hultman, men tydligen lyckades offret pruta en tusenlapp, totalsumman blev 4 500 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!