Ännu ett larm om däckbränder: ”Någon som åker runt”

Ett larm om en brand utomhus på Hultsfred kom under måndagskvällen.

En stor svart sotig fläck, det blev kvar sedan däckresterna städats bort på vändplatsen på Granitvägen, efter nattens däckbränning.

En stor svart sotig fläck, det blev kvar sedan däckresterna städats bort på vändplatsen på Granitvägen, efter nattens däckbränning.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-01-03 23:36

Larmet kom 23.17 till SOS Alarm och enligt de första uppgifterna har någon inträffat vid en vändplats kring Granitvägen i Hultsfred. 

Uppdatering 23.41

Räddningspersonal åkte ut till platsen och fick släcka ett par däck som brann under en insats som tog drygt tio minuter. 

– Det var på en vändplan där däcken eldats och jag tror det var två däck. Polisen är på väg till platsen och vi har varit ute på två liknande eldningar. Så det är någon som åker runt och tänder eld på saker, säger Michael Hesselgård på räddningstjänsten. 

Vimmerby Tidning har tidigare under kvällen skrivit om däckbränderna kring Hultsfred som blivit en polisiär sak. Tidigare inträffade bränderna på väg 29, nära en rondell vid Silverslättsvägen vid infarten till Hultsfred och sedan ungefär tre kilometer därifrån, vid södra infarten.

– Det är det märkligaste jag har varit med om, och otäckt om det finns folk som springer runt och tänder på däck och slänger upp på vägbanan, har Michael Hesselgård sagt tidigare. 

Polisen uppger att händelserna rubriceras som skadegörelse i nuläget. De är tacksamma om vittnen kan höra av som ifall det gjorts iakttagelser kring platserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!