Fullträff på Dreamhack - vann två turneringar

Jätteevemanget Dreamhack blev en riktig fullträff för E-sportarna från Hultsfreds gymnasium. Laget klippte till och vann hela den stora seniorturneringen.

Albin Frick i ES 19 på Hultsfreds gymnasium hade en minst sagt lyckad Dreamhack med två segrar.

Albin Frick i ES 19 på Hultsfreds gymnasium hade en minst sagt lyckad Dreamhack med två segrar.

Foto: Privat

Hultsfred2021-11-30 17:01

– Finalen spelades på stora scenen, inför så där 3 000 åskådare, säger läraren/tränaren Christoffer Frick, och våra killar spelade så pass bra att det egentligen aldrig var någon tvekan. Finalmotståndarna, Aliance Boberg från Östersund var aldrig i närheten.

Förutom äran att vinna kammade femmannalaget hem en rejäl summa i prispengar och en pampig pokal.

Förra året deltog laget också i tävlingen och vann, men då var det Juniorturnéringen. I år tog man steget upp bland de stora pojkarna.

– Men nu var det den stora turnéringen, säger Christoffer Frick, och det är det största i LAN-väg man kan vinna i landet.

Konkurrensen i tävlingen var stenhård, som alltid, även om pandemin gjorde sig påmind genom att det var lite färre internationella spelare med den här gången.

– Men det var tufft nog ändå, säger Christoffer Frick.

Inte nog med den segern, radarparet Albin Frick/Elis Karlsson vann dessutom tvåmannatävlingen Wingman. 

E-sportarna på gymnasiet har den här säsongen också debuterat i elitserien i CSGO (Counterstrike Global offensiv) som spelet heter.

Även om det inte blivit några topplaceringar i elitserien har det varit väldigt utvecklande, tycker Christoffer Frick.

– Vi har lärt oss massor, säger han. Visserligen vann vi inga matcher, men vi spelade två oavgjorda och det var riktigt lärorikt. Grabbarna har utvecklats massor som spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!