Möte ska avgöra vem som äger slakteritomten

Nu kan det börja röra på sig. Lantmäteriet kallar till ett förrättningssammanträde där det ska avgöras vem som har ansvaret för brandruinen på slakteritomten.

Brandresterna ligger kvar ett år efter branden. Men nu ska ett möte hållas för att utreda vem som har ägaransvaret för att röja upp.

Brandresterna ligger kvar ett år efter branden. Men nu ska ett möte hållas för att utreda vem som har ägaransvaret för att röja upp.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-09-16 10:24

20 oktober kommer det här mötet att hållas. Ganska exakt 13 månader efter den våldsamma branden. Sedan dess har det inte hänt så mycket på plats. Bortsett från att skorstenen revs och området hägnades in. 

Ganska snart uppstod också tveksamheter om vem som egentligen var ägare till slakteriet. Sista lagfarna ägare var företaget Scan KLS, som är likviderat. Sedan finns uppgifter om en eventuell ägare utan lagfart, som bor i Georgien. 

– Vi är i högsta grad berörda,  det vore fantastiskt om vi fick rådighet över marken och kan röja upp brandresterna, säger oppositionsrådet Tomas Söreling.

Det är ett så kallat lagfartssammanträde som Lantmäteriet kallat till, dit alla berörda är inbjudna. Målet är att en gång för alla fastställa vem som äger slakteritomten, och därmed också ansvaret för att städa upp brandruinen.

Kommunen är i högsta grad berörd, och kommunledningen kommer självklart att vara med på mötet och föra sin talan och om ingen annan gör anspråk marken kan kommunen mycket väl bli ny ägare.

– Det är inte ens säkert att någon annan dyker upp på mötet, säger Söreling.

Men han är samtidigt väl medveten om att det är en risk att ta över en gammal industritomt. Några markprover har aldrig tagits i området, och ingen vet vad som egentligen finns i marken under all bråten. 

– Det var många Hultsfredsbor som drog en lättnadens suck när det övergivna slakteriet brann ner, säger Söreling, men tyvärr ser det inte bättre ut nu.

.

 "Många drog en lättnadens suck när slakteriet brann ner" säger Tomas Söreling (S) men det blev just inte bättre sedan.
Men nu finns skuggan av en chans att tomten blir städad.
"Många drog en lättnadens suck när slakteriet brann ner" säger Tomas Söreling (S) men det blev just inte bättre sedan. Men nu finns skuggan av en chans att tomten blir städad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!