Efter covid 19 - nu börjar Micke Långs väg tillbaka

Efter två veckor på sjukhus är Micke Lång från Hultsfred tillbaka hemma igen. Men långt ifrån återställd. Nu börjar den långa vägen tillbaka.

"I bland kan det vara mer kärlek att inte träffas" säger Micke Lång, som fick en riktig stjärnsmäll av Covid 19. Nu vill han betona vikten av att alla följer restriktionerna.

"I bland kan det vara mer kärlek att inte träffas" säger Micke Lång, som fick en riktig stjärnsmäll av Covid 19. Nu vill han betona vikten av att alla följer restriktionerna.

Foto: Privat

Hultsfred2020-11-17 18:00

– Min syresättning är fortfarande inte vad den borde vara, säger han, när jag kom hem skulle jag ta ett bad och höll på att tuppa av, av ansträngningen. Men nu har det gått några dagar sedan jag kom hem (i lördags) och det blir lite bättre för var dag.

Nu börjar den långa vägen tillbaka. Micke Lång räknar med att få ta det i etapper och börja med promenader.

Men att ligga pall i två veckors tid har ändå tagit ut sin tull.

– Jag känner att krafterna börjar komma tillbaka så smått, säger han, men jag känner också att musklerna har förtvinat av att ligga stilla så länge. Men, jag lever ju och mår ganska bra.

Något som han vill tacka sin son för, som envisats med att släpa med farsan till gymmet några dagar i veckan tidigare. Den träningen har han nytta av nu, känner han.

Så det går åt rätt håll, tycker han, även om han får ta en dag i taget.

– Jag siktar ju inte på OS, säger han, om det nu blir något.

Efter två veckor på sjukhus har Micke Lång lärt sig en hel om sjukvården och han kan inte nog hylla personalens insatser.

– Vid 53 års ålder fick jag veta vilken fantastisk sjukvård vi har i det här landet, säger han. Jag blev hämtad i ambulans och körd till infektionskliniken i Kalmar, där personalen servar och fixar. De springer benen av sig, och det för en lön som lämnar en del övrigt att önska. Jag vill verkligen hylla sjukvården och alla som kämpar där i en jättetuff miljö. De har till och med gasmask på sig i jobbet.

Insikten om hur hårt covid 19 kan slå, för den som drabbas av viruset gör också att Micke Lång uppmanar alla att följa råd och restriktioner som finns.

  – Det är viktigt att hålla avstånden. I övrigt är det enkelt, det handlar om att göra så lite som möjligt. Men det alltför måna som beter sig som tjuriga ungar och ifrågasätter råden. Men det är viktigt att vi håller avstånd till varandra för att inte föra smittan vidare.

– Ibland kan det faktiskt vara mer kärlek att inte träffas.

Även om det betyder mycket, inte minst för våra äldre, att träffas och prata. Något som är svårt, sedan besöksförbudet återinförts på äldreboendena i Hultsfreds kommun.

– Men nu finns ju teknik för att kunna prata med varandra utan att behöva träffas, säger Micke Lång och tänker på surfplattor och andra redskap som kan göra det lättare att hålla kontakten.

– Så även det näst bästa kan vara jäkligt bra.

Så här är vi vana att se honom, den glade trubaduren och musikern Micke Lång.  I våras gjorde han en coronasäkrad konsert på hotellets tak.
Så här är vi vana att se honom, den glade trubaduren och musikern Micke Lång. I våras gjorde han en coronasäkrad konsert på hotellets tak.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!