Efter långa uppehållet: Nu återvänder biobesökarna

I snart två månader har BioRio visat film efter ett långt uppehåll i pandemin, och biobesökarna tycks ha hittat tillbaka till salongen.

Enligt Ann-Marie Blixt är det framförallt svenska filmer, gärna komedier som biopubliken i Hultsfred vill se. "Men alla måste få sitt, det ska finnas lite action, skräckfilmer och såna saker också.".

Enligt Ann-Marie Blixt är det framförallt svenska filmer, gärna komedier som biopubliken i Hultsfred vill se. "Men alla måste få sitt, det ska finnas lite action, skräckfilmer och såna saker också.".

Foto: Sofie Olsson

Hultsfred2021-10-21 11:55

– Vi hade jättemånga besökare, tycker jag, när vi hade premiär på den nya James Bond-filmen. Den körde vi tre gånger och hade över 230 personer på. Sen går matinéfilmerna för barn rätt så bra, berättar Ann-Marie Blixt, samordnare i bioutskottet i Hultsfreds fotbollklubb som driver biografen i Hultsfred.

Under drygt ett och ett halvt år, med ett kort försök att öppna under hösten 2020, så har biografen varit stängd på grund av pandemin. Men trots det har man inte påverkats särskilt hårt ekonomiskt.

– Vi har fått bra ersättning från regeringen via Svensk Filmindustri, så vi är riktigt tacksamma för det, säger Blixt. 

Under pandemin har man gjort en ny investering i ett digitalt biljettsystem.

– Man kan köpa biljetterna hemifrån och ha med dem i telefon när man kommer och det underlättar betydligt – både för kunden och för oss. Speciellt på filmer där biljetterna går snabbt, då vet man att man har biljett. 

undefined
Ann-Marie Blixt själv brinner särskilt för de lite smalare, mindre kommersiella filmerna. "De tycker jag är de bästa filmerna.".

Det är bioutskottet själva som sätter programmet berättar Ann-Marie Blixt. 

– Vi läser olika biosidor, tittar vad som kommer och sen är vi kopplade till Folkets hus och parker, så där har vi kontakt med en filmsättare som hjälper oss också och kommer med idéer, säger hon och fortsätter:

– Sen måste man ha lite känning för vad som går i Hultsfred, för det som går i Stockholm är kanske inte säkert går i vår kommun, man måste ha lite fingertoppskänsla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!