Efter miljonförlusten: Coop planerar bygga om

Coop planerar för ombyggnad av butiken i centrum. Efter miljonförlusten vill vd Richard Hedsand öka tillgängligheten. "Ärendet ligger på ritbordet".

Coop planerar bygga om centrumbutiken, för att öka tillgängligheten. "En annan entré, som inte är inne i fastigheten, ser vi som viktigast", säger vd Richard Hedsand.

Coop planerar bygga om centrumbutiken, för att öka tillgängligheten. "En annan entré, som inte är inne i fastigheten, ser vi som viktigast", säger vd Richard Hedsand.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-05-27 20:00

I mars framkom att försäljningen i Hultsfred minskat med "några miljoner" kronor på ett par år. 

Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn med omnejd ekonomisk förening, var starkt kritisk och sa att tidigare ombyggnationen var helt misslyckad. 6 av 14 anställda sades upp som en följd av dålig lönsamhet.

– Det byggdes en ny entré på baksidan mot parkeringen för ett antal år sedan. Det blev ingen succé kan jag säga.

Nu bekräftar han att en ombyggnation av butiken planeras, för att göra den mer tillgänglig.

– Det stämmer, vi håller på att se över allt och funderar på hur man kan ta ett helhetsgrepp för att det ska bli bättre för kunderna. En arkitekt på Coops huvudkontor har varit här och tittat och nu ligger ärendet på ritbordet, säger Richard Hedsand.

Är målsättningen att flytta entrén?

– Vi har en pågående diskussion med fastighetsägaren, kommunala industribolaget HKIAB, hur vi ska göra det här så bra som möjligt tillsammans.

Är det tänkt att minska butiksytan?

– Så här långt har vi ingen klarhet i det, utan en annan entré, som inte är inne i fastigheten, ser vi som viktigast.

Hur ser tidsplanen ut?

– Det viktigaste nu är att få fram en butik "så här vill vi ha det" och vi för dialog med fastighetsägaren. Vi går inte och drar på någonting, utan med tanke på minussiffrorna vill vi komma igång så skyndsamt som möjligt. Samtidigt är det jättesvårt att planera för tillfället, coronapandemin bromsar upp det mesta faktiskt.

Karta: Coop Hultsfred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!