Tredje gången gillt: "I sommar ska det bli av"

Två gånger tidigare har de haft allt bokat och klart för bröllop. Men fått ställa in på grund av pandemin och restriktionerna.

I år ska det bli av. Två gånger tidigare har Martina Nelson och Johan Nilsson i Hammarsebo ställt in sitt bröllop. Men nu blir det tredje gången gillt.

I år ska det bli av. Två gånger tidigare har Martina Nelson och Johan Nilsson i Hammarsebo ställt in sitt bröllop. Men nu blir det tredje gången gillt.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2022-02-25 20:00

– Men i sommar ska det bli av, säger Martina Nelson. Oavsett vad som händer.

Det blir liksom tredje gången gillt för Johan Nilsson och Martina Nelson. Två gånger har de haft allt så gott som klappat och klart, men fått ställa in i sista momangen på grund av pandemin. Men nu i år ska det bli av, både kyrkan och trubaduren är bokade.

– 9 juli har vi bokat Lönneberga Kyrka, säger Martina Nelson. Min sambo Johan har ju sina rötter där.

I övrigt är planeringen i full gång, till och med en trubadur är bokad för bröllopsfesten. Nu börjar det kännas som att det är på allvar den här gången.

– Nu ska det bli av. Det är Per Backstad som ska spela, berättar Martina, och han har fått många förfrågningar om bröllop nu i sommar.

Martina och Johan är långt ifrån ensamma om att vilja gifta sig i sommar. Även om det inte varit den där jätterusningen på bokningar hos Aspelands Pastorat, som man kanske skulle kunna tro när restriktionerna släpptes, så är det i alla fall bra många bokningar gjorda.

Elinor Karlsson, kanslist på pastoratet, har koll på läget. Hon kan berätta att i april är det tre bröllop inbokade, i maj ett, juni fyra, juli fem, och i augusti två. Tveta Kyrka är mest efterfrågad.

– Så det är inte så jättemånga, säger hon, men de kanske vaknar till nu när vårkänslorna börjar komma.

När det gäller dop är det många inbokade framöver.

– Det är nog ett dop varje helg någonstans i pastoratet, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!