Efter skadegörelse – nu låser de parken nattetid

Idén om en öppen park har modifierats, en ändring framtvingad av verkligheten. Efter flera fall av skadegörelse och glaskross tvingas de låsa parken.

Jan Ingmarsson låser till ordentligt. Idén om den stöndigt öppna parken har fått modifieras en smula efter skadegörelsen.

Jan Ingmarsson låser till ordentligt. Idén om den stöndigt öppna parken har fått modifieras en smula efter skadegörelsen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-05-30 09:30

– Förra helgen fick jag hålla på och städa i två timmar inne i teaterladan, hela golvet var fullt av krossat glas, säger Jan Ingmarsson i föreningen.

– Så kan vi inte ha det.

Så nu är det lås och bom som gäller. Framförallt om nätterna. För idealet att Folkets Park ska vara öppen för alla, lever fortfarande. I alla fall på dagtid. Medlemmarna i föreningen får helt enkelt turas om att låsa och låsa upp, så att parken kan vara det populära utflyktsmål den blivit.

undefined
Nya kättingar och hänglås har införskaffats. Nu blir det slut på nattöppet i parken.

Folkets Parkföreningens ordförande, Rosie Folkesson, tycker det är väldigt tråkigt att det ska behöva bli så här.

– Det hade varit bättre om vi fått kontakt med de som gjort det här. Vi hade säkert kunnat hitta på något roligare att göra tillsammans i stället, säger hon.

– Det är många som vill vara här, fortsätter hon. Men vi kan ju inte hyra ut utan att åka ner och kolla så att allt är i sin ordning.

Det är flera gånger den senaste tiden som föreningens medlemmar upptäckt att det hänt saker i parken. Glaskross, skadegörelse och ett inbrott.

undefined
Rosie Folkesson, John Christensen, Lennart Beijer och Jan Ingmarsson är ledsna över att behöva stänga till. Men de kan ändå glädjas åt generösa öppettider.

– De har brutit upp en liten bod för oss och därinne hittade en massa lysrör som krossats över golvet, säger Rosie Folkesson, en del glaskross har hamnat i gräset och det är ju inte bra med tanke på alla barn och hundar som vistas i parken. Det är verkligen trist att det ska behöva vara så här. Tänk om vi kunde få kontakt med de som gjort det och få dem att engagera sig i parken istället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!