Efter uppehållet: Eventutbildningen kör igång igen

Music & eventmanagementutbildningen är tillbaka i Hultsfred igen. Flaggskeppet på Campus Hultsfred har så att säga seglat hem till hemmahamnen igen.

Music Managementutbildningen är tillbaka i Hultsfred igen. 30 nya studenter har precis börjat sin arrangörsutbildning.

Music Managementutbildningen är tillbaka i Hultsfred igen. 30 nya studenter har precis börjat sin arrangörsutbildning.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-09-03 16:00

– Det har varit ett uppehåll på ett år, säger Jonas Bjälesjö, lektor på Linnéuniversitetet, vi har passat på att göra om utbildningen lite.

Han kunde nu välkomna 30 studenter till utbildningen, där de ska lära sig allt om att arrangera stora evenemang av vad slag det vara må. Från festivaler till marknader. Året i Hultsfred kommer att innehålla många praktiska moment och skarpa objekt. De kommer att få hänga med på olika arrangemang som görs i Hultsfred och på andra håll, för att se och lära.

Efter första året i Hultsfred kommer eleverna sedan att flytta över till Kalmar för att fortsätta plugget.

Redan första dagen tog Jonas Bjälesjö studenterna med sig på en runda genom Hultsfred, för att de skulle lära känna samhället i allmänhet och Hultsfredsfestivalens historia i synnerhet. Promenadslingan Hultsfred The Walk blev ett sätt att visa för studenterna varför deras utbildning finns just i Hultsfred av alla ställen.

Det finns en direkt länk mellan festivalen och utbildningarna på Campus Hultsfred, och musikutbildningarna i synnerhet. Det är de som är ursprunget till hela verksamheten på campus. Och Music & event är fortfarande lite av flaggskeppet.

Men denna musikaliska återkomst är inte den enda nyheten på Campus Hultsfred och Hultsfreds lärcentrum i höst. En sprillans ny utbildning som redovisningsekonom har också dragit i gång, med fem sökande.

Lite längre fram i höst kommer också en helt ny ledarskapsutbildning att starta på Campus Hultsfred.

– Så här långt har vi åtta, nio sökande till den utbildningen, berättar Rosie Folkesson på Campus Hultsfred. 

Det finns också en utbildning till förskollärare som lockat till sig en ny årskurs med 12 deltagare i höst.

Så sammantaget med alla årskurser inräknade, så är gamla Metropolhuset en stor arbetsplats.

 – Om alla skulle vara här samtidigt, räknar vi med att vi skulle vara runt 500 personer i huset, säger Rosie Folkesson, så det är mycket folk i rörelse.

Så det är ingen tvekan om att den pågående utbyggnaden behövs. Den tidigare restaurangen är på väg att byggas om till skollokaler och personalrum. 

– Utbyggnaden ska vara klar i slutet på september, eller början på oktober, säger Rosie Folkesson. Det ska bli riktigt skönt. Men jag tror att det kommer att bli riktigt bra när det blir klart.

Jonas Bjälesjö tog studenterna med sig längs Hultsfred the Walk för att visa varför utbildningen ligger just i Hultsfred och  kopplingarna som finns med festivalen.
Jonas Bjälesjö tog studenterna med sig längs Hultsfred the Walk för att visa varför utbildningen ligger just i Hultsfred och kopplingarna som finns med festivalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!