Josefine satsade på eget – öppnade hundtrim

"De allra flesta kunderna är gosiga och snälla", säger Josefine Turesson, som syftar på sina fyrbenta kunder. För några månader sedan startade hon eget företag med hundtrim.

Josefine Turesson driver Gnöttlerums Hundtrim. Här tillsammans med taxen Vegas, som ska trimmas till fulländning.

Josefine Turesson driver Gnöttlerums Hundtrim. Här tillsammans med taxen Vegas, som ska trimmas till fulländning.

Foto: Privat

Hultsfred2023-03-14 18:00

Sedan i augusti förra året driver Josefine Turesson Gnöttlerums Hundtrim strax utanför Hultsfred, och under det här första halvåret har kundkretsen vuxit till sig rejält. 

– Det är många som kommer från lite längre ifrån, säger hon, Målilla, Virserum och så där. De tycker det är bra att det finns hundfrisör på lite närmare håll.

Josefine Turesson blev färdig med sin utbildning i juni förra året sedan tog det inte lång tid förrän hon var i gång med sin egen verksamhet. 

– Jag har alltid haft en dröm om att jobba med djur, säger hon. Och jag kollade utbudet av vuxenutbildningar i området. När jag fick höra om utbildningen hos Marina Gross i Vimmerby sökte jag dit.

Sedan följde åtta intensiva månader på utbildningen.

– Det var intensivt men jätteroligt och lärorikt, tycker Josefine Turesson.

Nu efter nästan ett halvår har verksamheten tagit fart ordentligt. Inte riktigt på heltid dock, än så länge. Men det är målet även om hon räknar med att det kommer att bli tufft.

– Jag jobbar lite extra på Ikea Industry genom ett bemanningsföretag. Det går bra att kombinera, säger Josefine Turesson.

Hon ser också att det finns ett underlag för företaget, inte minst nu efter coronapandemin, när många skaffade hund.

– Det var många som skaffade pälshundar med stort behov av pälsvård. Och det verkar som om de är medvetna om hur viktigt det är med pälsvård. Det är lätt att det blir tovbildning annars och det kan svara smärtsamt för hunden.

Vilken är då favoritrasen att jobba med?

– Det är helt klart Bichon Frisé, säger Josefine Turesson, de har så härlig päls att jobba med. Men jag gillar att jobba med alla raser.

Till och med strävhåriga taxar. De och andra hundar som man får plocka pälsen för hand kan vara en liten utmaning. 

– Men det är jätteroligt, det här jobbet passar mig precis, tycker Josefine Turesson. Jag är ganska kreativ av mig och jag gillar att jobba med händer. Fast det kan vara en utmaning emellanåt.

– De allra flesta kunderna brukar vara gosiga och snälla, säger Josefine Turesson och syftar förstås på de fyrbenta kunderna.

Men för en del hundar kan det vara en prövning att gå till frisören. Speciellt om det är första gången.

– Det påminner väl lite för mycket om att få till veterinären, säger Josefine Turesson. Det är ganska mycket som är likt. Men man lär sig snart att läsa av hunden. Och tar man det bara försiktigt brukar det bli bra.

Spanieln Molle på Spa.
Spanieln Molle på Spa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!