Mörkaste Småland ställs in – restriktioner stoppar

"Det känns verkligen sorgligt, biljettförsäljningen har gått bra". Arrangörerna till festivalen Mörkaste Småland tog det drastiska beslutet att ställa in.

Festivalen Mörkaste Småland ställs in. Med en månad kvar ser arrangörerna ingen möjlighet att genomföra den.

Festivalen Mörkaste Småland ställs in. Med en månad kvar ser arrangörerna ingen möjlighet att genomföra den.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-08-30 18:00

– Men det ser inte ut att bli några förändringar i restriktionerna, säger Putte Svensson Sahlin på Hotell Hulingen. Vi får ta in 80 personer nu, och det blir nog ingen ändring. 

Och med en publik på 80 personer, går det inte att få ekonomi i festivalen.

Men eftersom coronautvecklingen går åt fel håll just nu, och flera experter uttalar sig om att det inte är läge att lätta på restriktionerna nu, så har man just inget annat val än att ställa in.

Och även om det skulle bli lättnader, så räcker inte tiden till för att planera. Det ska ju till både inköp, personal och mycket annat för att få festivalen att fungera. 

Och det är bara en dryg månad kvar till festivalen skulle hållits.

– Det är för kort om tid, säger Svensson Sahlin. Tidigare har vi varit helt inne på att kunna köra den här festivalen. Men som det ser ut nu funkar det inte. Det är verkligen tråkigt. Biljettförsäljningen har gått bra, det är 120 som köpt biljett i förväg.

– Det var det i alla fall sist jag kollade för några dagar sedan. Det är de verkliga stammisarna på festivalen som köpt biljett redan. De som varit med ända från första gången. 

Att flytta eller skjuta upp festivalen har inte varit något alternativ. 

– Vi ställer in helt och hållet, säger Svensson Sahlin, och sedan får vi se om vi kan komma tillbaka och göra ett helt nytt försök längre fram. Börja om från början så att säga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!