Efterlyste våldtäktsmannen greps i Thailand

Serievåldtäktsmannen som varit internationellt efterlyst för flera våldtäkter i Sverige har gripits i Thailand. Det uppger TT.

Hultsfred2017-06-08 09:47
Tidigare i dag uppgav polisen att den man som 2009 våldtog två flickor från Hultsfred och som varit efterlyst sedan den 21 maj nu har gripits. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt i fyra fall och ett fall av olaga frihetsberövande.
– Det är bekräftat att han är omhändertagen av polis. De tog honom på flyplatsen i Bangkok, säger Jonas Rydén, chef för Örebropolisens enhet för grova brott, till TT.
Mannen bodde tidigare i Hultsfred, men är sedan en tid tillbaka skriven på en adress i Kalmar kommun. Han är tidigare dömd till långa fängelsestraff för grova sexualbrott.
För brottet han begick när han bodde i Hultsfred fick han sju års fängelse, sedan han våldtagit sin flickväns båda kompisar upprepade gånger under en tio timmar lång bilfärd mellan Hultsfred och Linköping. Flickvännen hade han bundit fast i bilen.
Till TT säger Jonas Rydén också:
– Det här är ett lagarbete. Vi på polisen och åklagarkammaren i Örebro har arbetat tillsammans med NOA, det är de som har kontakter i utlandet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om