Eja-gruppen tar kamp mot ohälsan

Ejagården i Dalsebo lägger in en högre växel, när det gäller att bekämpa stress och psykisk ohälsa på arbetsplatser. Genom nätverket Eja-gruppen finns en rad olika kompetenser, vilket gör att man kan hjälpa till på flera plan.

Ejagården tar kamp mot ohälsa på arbetsplatserna. Tre heldagar kommer att fyllas med föreläsningar och annat, berättar Eivor Johansson som driver Ejagården.

Ejagården tar kamp mot ohälsa på arbetsplatserna. Tre heldagar kommer att fyllas med föreläsningar och annat, berättar Eivor Johansson som driver Ejagården.

Foto:

Hultsfred2017-03-22 16:57

– Vi kan arbeta med individen, med gruppen och med organisation och ledarskap, säger Marianne Hedelin, organisationskonsult i Ejagruppen.

Nu i april arrangeras tre speciella temadaga på Ejagården i Dalsebo. Den här gången vänder man sig speciellt till chefer, ledare och ansvariga för arbetsmiljö. 

Det kommer att bli tre heldagar med teori, samtal och reflexioner. Dessutom kommer deltagarna att erbjudas utbildning i ett coachande arbetssätt.

Sjätte april blir första sittningen, och sedan en i början på maj och en i början på juni.

Målet med den här satsningen är att lyfta fram de viktigaste faktorerna för friska arbetsplatser, att ge fördjupad kunskap och verktyg för att förebygga psykisk ohälsa på arbetsplatsen.
– Det kan man göra genom att se till helheten, säger Marianne Hedelin. Kropp, tanke, och känsla hör ihop.
Precis som grupp, individ och organisation. Genom insatser på alla nivåer når man resultat.

Eja-gruppen hittar sin huvudsakliga kundkrets på just arbetsplatser. Det kan vara olika myndigheter, landstinget, eller privata företag.

Från Risk till Frisk, har blivit något av ett valspråk för Eja-gruppen.
– Vi jobbar mycket med de friska bitarna i en organisation, säger Marianne Hedelin, eftersom det väldigt ofta är så starkt fokus på problemen att det blir svårt att komma vidare.
Hennes erfarenheter är att många företag som har låga sjuktal har väldigt mycket gemensamt och samma sak gäller inom det offentliga.

– Stöttande och närvarande chefer och en delaktighet i vad som händer och sker på arbetsplatsen är två viktiga faktorer som framhålls, berättar Marianne Hedelin.

Eja-Gruppen består, förutom Eivor Johansson som förestår Ejagården och Marianne Hedelin av psykologen Lars Övling, Helene Hasselgren sjukgymnast, och Magnus Larsson socionom och psykoterapeut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!