Elajo vill växa i Hultsfred – Behöver nyanställa flera

Elajo söker flera nya medarbetare för att expandera i Hultsfred-Vimmerby. "Vi är inne i en tillväxtfas och behöver stärka upp vårt team", säger avdelningschef Magnus Frank.

Elajo vill expandera i Hultsfred-Vimmerby och söker flertalet nya medarbetare. Bilden är från en lokal industri och Magnus Frank är samtidigt glad över att företaget får vara en del av satsningen på handelsområdet i Hultsfred.

Elajo vill expandera i Hultsfred-Vimmerby och söker flertalet nya medarbetare. Bilden är från en lokal industri och Magnus Frank är samtidigt glad över att företaget får vara en del av satsningen på handelsområdet i Hultsfred.

Foto: Pressbild

Hultsfred2021-08-02 10:00

Bara sedan han började 2012 har antalet anställda ökat från två till att i dag vara uppe i elva.

– Elajo har varit verksam i Hultsfred sedan 2010, då företaget köpte Axelssons El. Då följde två elektriker med över, sedan har vi vuxit sakta men säkert med en medarbetare i snitt per år, berättar Magnus Frank.

Nu befinner man sig i en expansiv fas i både Hultsfred och Vimmerby. Flertalet nya elektriker behövs för att möta efterfrågan på företagets tjänster. På både privat- och företagssidan.

– Vi har redan, sedan en tid tillbaka, tillväxt på kundsidan. Då måste vi hänga med, med medarbetare och resurser. Vi har en tydlig treårig tillväxtplan som vi arbetar utifrån. Vi är kanske mer närvarande i Hultsfred, där vi utgår ifrån, men breddar oss nu mer mot Vimmerby. 

undefined
Elajo har varit verksam i Hultsfred sedan 2010, då företaget köpte Axelssons El. Då följde två elektriker med över, sedan har man vuxit sakta men säkert med en medarbetare i snitt per år.

 Vad skulle du säga är största utmaningen?

– Den ligger nu i att hitta engagerade medarbetare med rätt kompetens som passar i den grupp som redan finns. Det är oerhört viktigt, säger Magnus Frank.

Har ni behövt avstå jobb rent av på grund av personalbrist?

– Ja, vi har varit tvungna att välja bort en del förfrågningar eller försöka skjuta fram uppdragen på senare tid när resurserna inte varit tillräckliga.

Magnus Frank är också glad över att företaget får vara en del av satsningen på nya handelsområdet.

– Vi ansvarar för elinstallationen i en av de butiker som etablerar sig där. Det är jätteroligt att vi får vara en del av den utvecklingen i Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!