Eldfängd konst

I den bittra vinterkvällen bjöd Virserums konsthall in till en sprakande tävling som gick i eldens tecken då sex lag tävlade om att göra den vackraste eldskulpturen. - Detta är 2000-talets coolaste tävling, säger Henrik Teleman konsthallschef.

Foto:

Hultsfred2006-01-23 07:49

Det han syftade på var naturligtvis den bitande kylan som rådde under söndagskvällen. För när det var dags att tända på de olika halmskulpturerna som sex stycken lag slitit hela dagen med att bygga så hade temperaturen letat sig ned till 20 minusgrader.
- Trots att det varit en väldigt kall dag så har vi hållit oss varma genom att arbeta och äta varm soppa, säger Clas Wickman, ledare för laget Bösebo bastu.
Runt 100 personer hade letat sig till marknadsplatsen när det vid sextiden var dags för att tutta på skapelserna och det blev en show utan dess liknelse då elden slukade skulpturerna. Med på plats fanns en jury som bestod utav Siwert Bergström, Karl-Erik Nilsson och Annica Eriksson och deras arbete var att plocka fram en vinnare som skulle uppfylla en del kriterier som idé, eldförlopp, tempo, intensitet och ritning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om