Eldsjälarna Pål och Anita prisas i riksomfattande tävling

Det är helt fantastiskt att lilla vi kunde vinna. Anita Trybom hade nästan svårt att hålla glädjetårarna tillbaka när Helen Sjöberg från Motorhistoriska riksförbundet ringde och berättade att Lönnebergaträffarna vunnit första pris i årets Kultur på väg-tävling.

Eldsjälarna Anita Trybom och Pål Marnetoft tog hem spelet. Det blev ett förstapris i den stora riksomfattande arrangörstävlingen Kultur på väg, som ordnas av Motorhistoriska riksförbundet och Nostalgia magazine.

Eldsjälarna Anita Trybom och Pål Marnetoft tog hem spelet. Det blev ett förstapris i den stora riksomfattande arrangörstävlingen Kultur på väg, som ordnas av Motorhistoriska riksförbundet och Nostalgia magazine.

Foto:

Hultsfred2017-06-22 08:10

– Det är verkligen roligt. Det hade vi aldrig ens vågat hoppas på, säger hon.

I samband med sjätte juni, nationaldagen, firades Motorhistoriska dagen med den riksomfattande arrangörstävlingen Kultur på Väg. Lönnebergaträffen var en av de fem finalisterna.

– Det är helt fantastiskt, att vi i lilla Lönneberga kan vinna den här tävlingen, säger Anita Trybom, som tillsammans med Pål marnetoft är de verkliga eldsjälarna bakom Lönnebergaträffarna.

Pål och Anita har med åren kommit att bli ett begrepp i veteranbilskretsar. Lönnebergaträffen firade tioårsjubileum härom året och varje torsdagskväll hela sommaren är det full fart på planen kring Lönnebergaboa.

Juryn fastnade helt och hållet för Lönnebergaträffen och har beslutat att tilldela Pål och Anita Motorhistoriska riksförbundets och Nostalgia magazines stora pris Kultur på väg. Priset kommer att överlämnas under sommarens sista träff, den 13 augusti i Lönneberga hembygdspark.

Pål Marnetoft och Anita Trybom får priset med motiveringen: På helt ideell basis och med ett stort personligt engagemang genomför arrangörerna årligen de välbesökta träffarna för historiska fordon i Lönneberga, med målet att glädja alla som älskar det fordonshistoriska arvet.

– Att det är rätt träff som vann råder det ingen tvekan om, säger Stig sjöberg publisher på motorförlaget Fabas som Nostalgia Magazine är en del av.

Nationaldagens Lönnebergaträff blev en rekordartad tillställning. Rekord i antalet utställda fordon, rekord i antal besökare och ett riktigt kanonväder dessutom. Bilarna kom från både när och fjärran för att vara med och göra den här träffen till en riktig vinnare. Man kunde räkna in hela 210 fordon och kanske 1 500 besökare under kvällens lopp.

Det engagemang som Pål och Anita år efter år lägger ner på bilträffarna i lilla Lönneberga är ett utmärkt exempel på den ideella kraftens betydelse för att intresset för gamla fordon ska bestå, fortsätter Stig Sjöberg. Här kan man verkligen tala om att alla inom hobbyn är en enda stor familj.

Den stora anslutningen på Motorhistoriska dagen i Lönneberga visar att intresset för historiska fordon lever och frodas överallt i Sverige. Och kanske framförallt då i Småland.

Det har naturligtvis inte varit någon lätt uppgift för juryn att välja ut en vinnare bland de fem, sinsemellan, mycket olika träffarna runt om i landet. Som tur är hade man ytterligare fyra priser att dela ut. Årets Dragkrok heter priset till den träff som drar största publiken, Årets backspegel är priset till den träff som bäst förverkligar retrotänket. till det kommer också två hedersdiplom.

Tävlingen avgjordes på självaste nationaldagen och det blev rekordartad uppslutning med över 220 fordon och 1 500 besökare.
Tävlingen avgjordes på självaste nationaldagen och det blev rekordartad uppslutning med över 220 fordon och 1 500 besökare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om