Eleverna firade sin bal trots vädret

Ett 20-tal danspar bjöd på en dansuppvisning i Hagadal på lördagseftermiddagen. På kvällen blev det studentbal på Vimmerby stadshotell för 34 stiliga balpar.

Daniel Hagman, Hultsfred och Nellie Sjösten, Virserum sökte skydd för regnet under ett paraply.

Daniel Hagman, Hultsfred och Nellie Sjösten, Virserum sökte skydd för regnet under ett paraply.

Foto: Ivonne Svahn

Hultsfred2019-05-04 20:30

Sedan vårterminens start har ett antal av de de blivande studenterna tränat in dansstegen med hjälp av Ann-Britt Frost och Maria Jendestam i Vimmerby Folkdanslag. Ungefär hälften av eleverna valde att vara med i uppvisningen, andra valde bort den uppmärksamheten och nöjde sig med att vara i presentationen och i marschen.

Vädret ställde dock till det för de stiliga studenterna i sina vackra klänningar och eleganta kostymer. Tanken var att de efter dansuppvisningen skulle förflytta sig mot gågatan i Hultsfred och därefter till stenbryggan vid sjön Hulingen.

Här hade planerats för en fin plats för mingel och fotografering. Men med bara enstaka plusgrader och snö på marken utanför, lömska moln och isande vindar, ställdes det in.

I stället fick ungdomarna tillbringa tiden fram till kvällen på valfritt sätt.

– Jag var hemma hos min familj, beskriver en av studenterna Kareem Alazawi.

Det var ett tag också högst osäkert om det skulle bli samling i Källängsparken i Vimmerby men så blev det då solen tittade fram till slut.

Studenterna vandrade från Källängen till Vimmerby stadshotell där de skålade utanför hotellet inför ett antal åskådare, innan det serverades en trerätters middag för de stiliga gästerna.

Elin Svensson och Markus Skoog, båda från Målilla.
Elin Svensson och Markus Skoog, båda från Målilla.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om