Elin Dahlström siktar mot SM

Efter flera års uppehåll är Elin Dahlström redo att storsatsa och förhoppningsvis lyckas ta sig hela vägen till sitt mål.

Hästen Carthorse Horner Dees med Elin Dahlström som kusk och groom Emelie Karlsson.

Hästen Carthorse Horner Dees med Elin Dahlström som kusk och groom Emelie Karlsson.

Foto:

Hultsfred2016-02-29 06:47


Dahlströms stora intresse för hästar började redan när hon var sex år gammal. Redan då besökte hon ofta en lokal hästuppfödare i Målilla för att nyfiket spana på alla hästar. Sedan dess har hon både hunnit bli Smålandsmästare hela tre gånger och blivit ägare till fem Shetlandsponnys och en New forest.

Efter att ha bytt ut tävlingarna i sportkörning mot hopptävlingar under flera års tid debuterade hon förra året i sin första tävling i sportkörning på många år. Förra månaden köpte hon en New forest för att kunna kvala in i högre klasser och komma närmare SM. Fokuset ligger därför på tävlingarna som hon tävlar i runt om i Sverige. Helgens tävling i Vetlanda slutade med en femteplats för Målillaprofilen, en plats som hon själv är väldigt nöjd med.

- Jag tycker att Dees skötte sig jättebra. Alla de som vann över oss tävlar vanligtvis i högre klasser än oss, berättar Dahlström.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om