Hon är jättenöjd med uppslutningen efter en månad av den tillfälliga vapenamnestin, då den som saknar tillstånd för sitt vapen eller ammunition kan lämna in det anonymt till polisen, utan att straffas för innehavet.
Det är femte gången som det genomförs i Sverige. Senast var 2013. Då kom det in sammanlagt 651 vapen och 2 572 kilo ammunition i Kalmar län.
Sex inlämningsställen
Med två månader kvar av årets amnesti har det kommit in 231 vapen totalt sett i Kalmar län, varav elva lämnats in på stationen i Hultsfred.
- Vi har sex inlämningsställen, förutom Hultsfred går det bra att lämna in sitt skjutvapen och ammunition även i Västervik, Oskarshamn, Kalmar, Nybro och Borgholm, säger Michaela Eileby.
Vad har ni fått in för vapen så här långt i Hultsfred?
- Det rör sig om allt från pistoler och revolvrar, hagelgevär, kulgevär och pipor till signalvapen, startvapen och luftvapen. Och utöver det 67 kilo ammunition. Det är ett jättebra resultat och just att man kan lämna in sitt vapen helt anonymt för att många tar chansen. Så vi är nöjda. Jag brukar säga att ett inlämnat vapen är ett mindre ute i samhället. För det rör sig ju om illegala vapen, som vi är mycket tacksamma att få in så vi kan minska förekomsten av svarta vapen i samhället och på så sätt rädda liv.
Vet du om något av de här elva vapnen använts i ett kriminellt sammanhang?
- Det är för tidigt att säga. Alla vapen skickas till NFC, Nationellt forensiskt centrum, tidigare SKL. Anses något vapen vara intressant gör man provskjutningar där, för att se om det använts i ett brottsligt sammanhang, säger Michaela Eileby och tillägger:
- Finns det något intressant museivapen har museerna företräde att få dem till sin samling. I övrigt skrotas alla inkomna vapen.
Den tillfälliga amnestin sträcker sig fram till den sista april, och i sammanhanget vill Michaela Eileby passa på och tillägga att den som har licens på sitt vapen har rätt att lämna in det för skrotning året om.