Emma uppskattar att få bidra till ökat naturintresse

Förutom att visa att biblioteket fortfarande finns, vill man stödja en lokal författare och bidra till en mångfald av blommor som gynnar vilda bin och lockar fjärilar till trädgården.

Emma Jansson uppskattar att hennes bok om insekter är en del av bibliotekets satsning på sommarlovspåsar, som ska bidra till en mångfald av blommor som gynnar vilda bin och lockar fjärilar till trädgården.

Emma Jansson uppskattar att hennes bok om insekter är en del av bibliotekets satsning på sommarlovspåsar, som ska bidra till en mångfald av blommor som gynnar vilda bin och lockar fjärilar till trädgården.

Foto: Privat

Hultsfred2021-05-22 16:00

Det är bakgrunden till att biblioteket valt att satsa på sommarlovspåsar, som innehåller boken Mina första insekter av Emma Jansson, en påse med bivänliga blommor från Naturskyddsföreningen samt material för att göra ett bihotell. 

Emma Jansson från Järnudda är glad över att få vara en del av satsningen.

– Jättekul, verkligen. Känns som ett fint sammanhang att få vara med i för att locka ut barn i naturen och få bidra till att det sås fler blommor. Det är tufft i dag att vara bi, säger hon.

Boken Mina första insekter är den fjärde i en serie som handlar om att upptäcka naturen.

Den senaste och sjätte boken, Mina första blommor och ätbara växter, kom så sent som i början av maj.

– Böckerna består av kort fakta och stora bilder. I den bok som följer med sommarlovspåsen berättar jag hur man kan bygga ett insektshotell och vikten av att plantera blommor för att hjälpa pollinatörer.

– Jag hoppas boken ska locka barn att lära sig mer om naturen, den finns ju nära. Det är bara att kliva rätt ut i den och tanken med boken är att man kan identifiera blommor, insekter, träd och svampar på ett roligt sätt.

undefined
Biblioteket kommer dela ut 20 sommarlovspåsar. "I och med det visar vi att biblioteket fortfarande finns, stödjer vi en lokal författare och samarbetar med naturskyddsföreningen för att bidra till en mångfald av blommor som gynnar vilda bin och lockar fjärilar till trädgården", säger biblioteksassistent Sandra Lönn.

Biblioteket kommer dela ut 20 sommarlovspåsar i tyg, lagom till sommarlovet.

– Ett syfte är att visa att biblioteket fortfarande finns. I vanliga fall träffar vi barnen naturligt och kan prata med dem, nu är det en grupp vi har lite svårt att nå ut till i coronatider, säger biblioteksassistent Sandra Lönn. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!