En anhållen efter brutalt rån i Hultsfred

Natten till torsdag ska ett gäng på sex till sju personer ha trängt sig in i en lägenhet i Hultsfred för att råna och misshandla de tre personer som fanns i lägenheten.

Ett våldsamt rån ska ha inträffat i Hultsfred under natten till torsdagen. Ett maskerat gäng trängde sig in i en lägenhet och misshandlade tre personer och stal deras telefoner.

Ett våldsamt rån ska ha inträffat i Hultsfred under natten till torsdagen. Ett maskerat gäng trängde sig in i en lägenhet och misshandlade tre personer och stal deras telefoner.

Foto: TT

Hultsfred2021-06-24 09:39

Det var vid 02 40-tiden på natten till torsdag som händelsen inträffade i en lägenhet i centrala Hultsfred. Gänget ska ha trängt sig in i lägenheten där de tre målsägande befann sig. Gänget gav sig på de tre, och misshandlade dem, enligt polisanmälan. Det ska också ha förekommit någon form av tillhygge vid misshandeln.

– Flera i gänget var maskerade, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. Och de använde sig av tillhyggen vid rånet.

En av de tre personerna, en man i 20-årsåldern fick uppsöka sjukhus efter misshandeln, men enligt Anders Hultman har han kunnat lämna sjukhuset under torsdagsmorgonen.

– Men just nu är det oklart hur pass allvarliga skadorna är, säger Hultman.

Gänget ska ha fått med sig några mobiltelefoner och en del annat från lägenheten, som de sedan lämnade i största hast.

Polisen larmades till platsen och en kort stund senare kunde en man i 20-årsåldern gripas som misstänkt för inblandning i rånet.

– Han anhölls vid åttatiden nu på morgonen, säger Anders Hultman.

Utredningen kommer nu att gå vidare i jakten på de andra i gänget.

– Vi kommer att börja att prata mer med målsägandena för att se vad det kan ge, säger Anders Hultman. Sedan får vi se om vi inte kan få fatt i de andra också.

Exakt vad som ligger bakom rånet, eller varför just de här tre drabbades är oklart. Men enligt polisen ska det finnas någon form av bakomliggande koppling mellan gärningsmän och målsägande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!