En bild av unga grabbars vardag

Innan julhelgen delade Virserums konsthall ut engångskameror till fem killar från Hultsfreds kommun. Deras uppgift var att ta bilder av sin vardag och på söndag öppnar konsthallen en ny utställning med dessa killars foton.

Fredrik Front är i full färd med att skriva kommentarer om sin bilder direkt på väggen.

Fredrik Front är i full färd med att skriva kommentarer om sin bilder direkt på väggen.

Foto:

Hultsfred2005-01-21 07:14

På torsdagen samlades fyra av dessa fem killar för att själva sätta upp sina bilder och skriva kommentarer om varje bild direkt på väggen, en slags fotograffiti.
- Jag hade med mig kameran hela tiden, säger Martin Front som är en av de killar som är med på utställningen.
Varje engångskamera som grabbarna fick innehöll 27 bilder och de flesta bilderna är med i utställningen.

Ocensurerat
- Dessa fem killar kommer från Målilla och Hultsfred och är mellan 16 och 20 år gamla. Vi har inte censurerat några bilder utan bara tagit bort några foton där blixten inte fungerat och vi har även valt ut ett antal bilder som vi har förstorat upp, säger Jenny Månström som är pedagog på Virserums konsthall.

Unga grabbars liv
Detta projekt ingår i utställningen JAG som handlar om unga grabbars liv. Den nya fotoutställningen kommer att finnas för allmän beskådning från och med söndag till och med den 20 februari på konsthallens entréplan.
Fredrik Front från Hultsfred är en av de grabbar som fått fotografera sin vardag. Han läser vanligtvis på Helgesbo skogsvårdsskola men har fått ledigt för att kunna färdigställa sin utställning.
- Det har varit skitroligt, jag trodde inte att det skulle vara så kul att ta bilder och jobba med utställningen. Det är lite nervöst inför öppnandet för rektorn på min skola vill komma hit med alla eleverna från Helgesbo och titta på utställningen, säger Fredrik Front.
Det är intressant att gå omkring och titta på alla bilderna på väggen, det ger en inblick i vad som är viktigt i en ung människas vardag. Efter att man sett på utställningen så är man välkommen som besökare att skriva ner sina reflektioner över det man sett på en klottervägg vid utgången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om