En heldag med ishockeycup

Vad vore den svenska idrottsrörelsen utan alla föräldrar som ställer upp för sina barn i deras idrottsutövande. För att i ur och skur stå där vid sidan av fotbollsplanen och hockeyrinken och heja. Därför följde vår tidning med när VSGF:s U10-lag i hockey tillsammans med sina föräldrar åkte iväg på hockeycup i Lenhovda.

Delar av laget väntar på att få spela dagens första match.

Delar av laget väntar på att få spela dagens första match.

Foto:

Hultsfred2011-02-19 05:05


Redan vid klockan sju på morgonen rullar ett tiotal bilar in på Virumsvallens parkering i Virserum.
För innan det är dags att ge sig iväg till Lenhovda så träffas barn och föräldrar i lagets omklädningsrum för att packa ned all utrustning som ska med.
Varje spelare har sin hockeytrunk som de fyller med skydd, matchkläder och naturligtvis sina skridskor.

Lämmeltåg
När allt är inpackat i bilarna börjar så den cirka en timme långa resan till Lenhovda och likt ett lämmeltåg åker man i samlad trupp på snötäckt mark.
Det är med spänd förväntan inför dagens matcher som de unga hockeyspelarna tar med sig sina hockeytrunkar in i omklädningsrummet för att byta om och ladda en timma inför dagens första match som spelas mot hemmalaget.
Men innan det är dags att ta på sig utrustningen så plockar föräldrarna fram den medhavda matsäcken, för det är viktigt att fylla på med ny energi så man orkar med att ge allt i de kommande matcherna.
Efter att ha slukat mackor och annat är det hög tid att klä om sig. Det är en hel del utrustning som ska tas på, det mesta klarar de unga killarna av alldeles själva men när det gäller skridskorna får de vuxna hjälpa till med att snöra dem ordentligt så det sitter som de ska.
En kvart innan matchstart lämnar alla föräldrar omklädningsrummet för det är då dags för tränarna att börja taktiksnacket inför den väntande matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om