En lösning kan vara på gång – politikerna vill rädda Kalvkätte trädgård

Ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott vill se en lösning för Kalvkätte trädgård. Vid tisdagens sammanträde togs ett enhälligt beslut om att försöka hitta en lösning.

Ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott vill se en lösning för Kalvkätte trädgård.

Ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott vill se en lösning för Kalvkätte trädgård.

Foto:

Hultsfred2017-04-12 08:15

– Vad den går ut på kan jag inte säga i dag, vi måste ha ytterligare ett möte, säger oppositionsrådet Rosie Folkesson (S). Därför är jag lite hemlighetsfull just nu.

Men mycket talar för att ännu någon part kommer att ingå i den framtida lösningen för Kalvkätte Trädgård.

En lösning som Rosie Folkesson lovar ska vara klar inom en mycket snar framtid. Det hastar, för det gäller ju att få vintern bortstädad snart och få anläggningen i visningsbart skick.

Det var i förra veckan som styrelsen för Kalvkätte Trädgård meddelade att man hade planer på att lägga trädgårdsanläggningen i träda över sommaren, eftersom det saknades pengar till de säsongsanställda som behövs för att sköta trädgården. Anläggningen är alldeles för stor för att kunna hanteras helt och hållet på ideell väg.

– Socialdemokraterna har tryckt på länge för att vi ska hitta en lösning för Kalvkätte, säger Rosie Folkesson, och nu är alla ledamöterna i arbetsutskottet med på tåget.

Vid tisdagens sammanträde togs ett beslut om att man ska hitta en lösning för anläggningen, som kommit att bli ett populärt besöksmål i Hultsfred.

– Nu hoppas vi bara att eldsjälarna bakom anläggningen blir kvar och får en riktigt bra säsong, säger Rosie Folkesson avslutningsvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om