En tredjeplats på deras första meeting

Hovar, hjälmar, stall och mocka är ord som Elin Dahlström är välbekant med. Förra helgen begav hon sig till Eskilstuna för att tävla. Det var dock inte "vanlig" hoppning hon ägnade sig åt utan klassisk körning, eller sportkörning som det också kallas.

Hultsfred2015-07-20 06:37


Elin Dahlströms hästintresse kom till när hon var sex år gammal och började tillbringa sina dagar i ett stall i Målilla. Extra förtjust blev hon när det köptes in shetlandsponnys.
- Vi barn tyckte det var kul med så små hästar, säger hon.
Dock var det inte kul så länge. Efter ett tag blev nämligen Elin för stor för att kunna rida på dem. Det var då hon fick prova på att åka bakom i stället, vilket hon fastnade för direkt. Så småningom började hon tävla i sportkörning som är samlingsnamnet på den tävlingsform i körning där man tävlar i dressyr, precision och maraton. Av de tre grenarna är just maraton den stora favoriten.
- Det är fart och fläkt och tjo och tjim och det gillar jag. Under dressyren får man inte prata med groomen (personen som sitter bredvid eller bakom kusken) men under maraton hjälps man åt och det är kul med teamwork, säger Elin Dahlström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!