ENKÄT: Känner du dig trygg där du bor?

Polisen har inlett sin årliga trygghetsundersökning.

Vi gav oss ut så stan för att se hur Hultsfredsborna upplever sin närmiljö; känner de sig trygga?

Vi gav oss ut så stan för att se hur Hultsfredsborna upplever sin närmiljö; känner de sig trygga?

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-09-04 08:00

600 slumpvis utvalda invånare i Hultsfreds kommun fick svara på 32 frågor om trygghet och otrygghet, med fokus på om personen upplever några problem på sin bostadsort och i så fall vilka. "Resultatet presenteras i december och används i det brottsförebyggande arbetet", säger Mats Trulson, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion syd.

Vi gav oss också ut på stan för att fråga invånarna: Känner du dig trygg där du bor?

undefined
Edgar och Ulla-Britt Hofvergård, Hultsfred: Vi känner oss trygga, upplever ingen otrygghet. Trafiken däremot är inte så lyckad. Vi bor förvisso i centrum, så den måste ju få finnas omkring oss, men det är en del buskörning. Det tycker vi allt. Fimpar på gatorna är det en hel del också, det tycker vi är onödigt.
undefined
Ingegerd Alatalo, Hultsfred: "Det har förvisso hänt en hel del här, men det gör det överallt, så jag vill säga att Hultsfred är en trygg och bra plats för mig. Tycker även att det händer mycket roliga saker, politiker och tjänstemän har visioner. Det tycker jag är jätteviktigt".
undefined
Lars Richardsson, boende i Hultsfred och på Öland: "Det är bra här i Hultsfred, jag känner mig trygg. Det är en liten ort där många känner varandra, så det finns en social aspekt som är viktig för att kunna känna trygghet. Här finns också mycket livsinnehåll för invånarna, med ett riktigt kulturliv exempelvis.
undefined
Fredrika Carlson, Hultsfred: Det känns inte tryggt ute om kvällarna, då går jag gärna inte ut ensam utan tar med mig en vän eller hunden. Det händer så mycket i största allmänhet i Hultsfred, som bilbränder, stölder och annat. Mest oro känner jag för barnen, att något ska hända dem.
undefined
Hebe Wäring, Virserum: "Jag har aldrig haft någon anledning att känna mig otrygg och rädd, utan tvärtom trivs jag väldigt bra - i Virserum i synnerhet. Däremot reagerar jag på all skadegörelse som är. På saker som ägs av föreningar exempelvis, där folk jobbar hårt ideellt för allas trivsel. Det tycker jag är väldigt tråkigt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!