Fysioterapeuten startar eget företag i Hultsfred

Eric Ekström flyttade tillbaka till Hultsfred för ett år sedan efter studier på annan ort. Nu startar han företag inom fysioterapi.

Just nu är lokalen under renovering, men i november öppnar Eric Ekström upp för kunder.

Just nu är lokalen under renovering, men i november öppnar Eric Ekström upp för kunder.

Foto: Jimmy Larsson / Privat

Hultsfred2023-10-24 05:00

Hultsfredsbon Eric Ekström, 27 år, har startat upp företaget Ekströms Fysioterapi AB. Verksamheten kommer att bedrivas i lokaler vid KGM-hallen i Hultsfred.

– Jag är sjukgymnast och fysioterapeut i grunden, så jag kommer öppna en mottagning i Hultsfred med anslutning till regionen och landstinget, säger Eric Ekström.

Det var efter en tids studier på annan ort som Eric Ekström flyttade hem till Hultsfred igen. Och nu ett år senare startar han eget företag inom fysioterapi, där han kommer att arbeta på uppdrag av regionen.

– Jag har jobbat som fysioterapeut tidigare, men nu kände jag att det var dags att ta steget att öppna eget istället, säger han.

Hur ser du på konkurrensen i Hultsfred?

– Jag ser det inte som konkurrens utan jag ser det som kollegor i det här fallet. Vi behövs allihopa för att kunna hjälpa så många som möjligt och att hålla ner väntetider och bistå med bra vård.

Eric Ekström berättar att hans mål med företaget och verksamheten är att få hjälpa fler människor.

– Mitt mål är att öppna upp en mottagning där man kan bedriva rehabilitering på ett bra sätt. Och sedan kunna ha en bra övergång mellan sjukvård och friskvård i och med att jag sitter i väldigt nära anslutning till ett gym i KGM-hallen. Men också att kunna hjälpa folk med skador och besvär.

Den fysioterapeutiska mottagningen kommer att öppna upp i november och rikta sig till privatpersoner, företag och föreningar.

Eric Ekströms mottagning kommer att ligga vid KGM-hallen i Hultsfred.
Eric Ekströms mottagning kommer att ligga vid KGM-hallen i Hultsfred.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!