Ett 360 mil långt cykeläventyr

Det började som en backpacker-resa, men slutade som ett 360 mil långt cykeläventyr. Varken Emma Karlsson eller pojkvännen Markus Lorentzon hade någon speciell cykelvana sedan innan, men det var ingenting som hindrade dem. - Vi var trötta på backpackandet och ville uppleva äventyr istället. En sådan här chans får man inte så ofta, säger Markus.

Hultsfred2015-07-15 22:43


Den 5 november lyfte planet mot Asien. Tanken var att ett annat plan skulle flyga paret Emma Karlsson och Markus Lorentzon hem igen några månader senare, men så blev det inte. När de var i Bangkok fick Markus syn på en Thailändare med en riktigt snygg cykel. De gick fram och började prata och då dök även en Italienare upp som berättade om de fina cykelvägarna i hemlandet. Genast föddes en idé hos Markus.

Ändrade planer
- Vi hade egentligen pratat om att åka till Sydafrika efter USA, men vi ville göra något mer äventyrligt. Jag har alltid drömt om att göra en cykelresa och kom på tanken att vi skulle cykla hem från Italien.
- Jag är ganska lättpåverkad och tänkte att det kunde bli kul. Hade jag inte velat så hade han gjort det själv och det ville jag ju inte, säger Emma Karlsson och skrattar.
Sagt och gjort så åkte de först till USA där de köpte delar av utrustningen de behövde. Sedan bar det av till Italien där de köpte resten. När det var klart var det bara att ge sig upp på sadlarna och trampa i väg. De hade många mil framför sig och ingen av dem var någon rutinerad cyklare sedan tidigare.
- Jag hade cyklat Vätternrundan, men thatŽs it, säger Markus.
De hade ingen aning om vad de gav sig in på, men båda två är aktiva människor som gillar utmaningar.
- Vi hittar på mycket saker tillsammans. Några bergsklättrare är vi inte, men vi klättrar gärna i berg, säger Markus.
Den 22 april började de sin rullande resa mot Sverige.
- Det var väldigt jobbigt i början innan man vande sig. Vi visste inte riktigt att Italien var så svårt att cykla i, men vi kom in i det väldigt snabbt. Sedan var det bara extremt härligt. Vi är personer som anpassar oss efter situationen och ser möjligheter istället för svårigheter, säger Emma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!