Ett år med Trillingarna

"Det är aldrig tyst här hemma numera" skrattar pappa Torgny Det har nu gått nästan 15 månader sedan trillingarna Maja, Sara och Lisa Kullberg kom till världen. Därför beslutade sig vår tidning för att göra ett återbesök hos familjen Kullberg i Virserum för att se hur deras vardag förändrats.

Familjen Kullberg består av storasyster Emma, mamma Frida, pappa Torgny storasyster Elsa och trillingarna Sara, Lisa och Maja.

Familjen Kullberg består av storasyster Emma, mamma Frida, pappa Torgny storasyster Elsa och trillingarna Sara, Lisa och Maja.

Foto:

Hultsfred2011-10-27 06:22


När vi ringer på dörren till familjen Kullbergs villa i centrala Virserum, som ligger bedårande vackert intill ån, hör man genast ett högt skall på andra sidan dörren. Det är familjens hund Doris som hälsar oss välkomna. Samtidigt som man hör glada skratt från köket där trillingarna är i full färd med att leka med varandra.
- Det är aldrig tyst här hemma numera, säger pappa Torgny och skrattar samtidigt som han plockar upp Maja i famnen som ger ifrån sig ett litet glädjetjut.

För livet har verkligen förändrats för makarna Kullberg och deras två äldsta döttrar Emma och Elsa sedan trillingarna kom till världen den där fina högsommardagen den nionde augusti förra året.
- Vi har ett bättre liv idag än innan, för vi tvingades att stanna upp och börja fundera på vad det är som är viktigt egentligen, berättar Frida Kullberg. För Torgny och Frida har under det senaste året fått möjlighet att spendera mycket tid med sina fem barn vilket de värdesätter oerhört mycket.
- Vi fick möjlighet att vara hemma båda två ända fram till mars månad då Torgny började jobba 50 procent för att sedan gå upp till 75 i april, den här extra tiden tillsammans har gjort att vi båda två fått lärt känna trillingarna på ett sätt som vi inte hade haft möjlighet till om bara en varit hemma åt gången, berättar Frida.

Den extra tiden hemma har även medfört att storasystrarna Emma och Elsa fått mer tid tillsammans med sina föräldrar.
- Vi sa tidigt att de två äldsta tjejerna inte skulle behöva stå tillbaka vilket de inte heller har behövt, utan vi kan idag ägna mer tid åt dem än tidigare och de har kunnat fortsätta sina aktiviteter precis som vanligt, säger Frida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om