Ett nedslag i vardagen

Sång och god gemenskap är hörnstenarna i den lokala PRO-kören i Virserum. För så långt tillbaka som någon kan minnas har ortens pensionärer samlats regelbundet för att ta ton i den egna kören.

Hultsfred2009-03-05 07:24

Det är ett glatt gäng pensionärer som på onsdagseftermiddagen har intagit Ordenshusets B-sal för att tillsammans öva på vårsånger inför sitt nästa framträdande som kommer att bli i Virserums Missionskyrka lördagen den 14 mars.
Sammanlagt är de 18 stycken körmedlemmar där den yngsta är 67 år gammal och den äldsta är 85 och det märks genast att detta gäng trivs tillsammans, för när man kliver in i lokalen möts man av skratt och glada tillrop.
- Vi har en så god gemenskap och vi är så nöjda med vår körledare Anita Karlsson, säger körmedlemmen Åke Nilsson.

Anita har nu lett kören i snart i fyra år men det är ingen som bestämt kan säga hur länge den lokala PRO-avdelningen i Virserum har haft en egen kör.
- Det är jättelänge och innan Anita var det Åke Larsson som höll i kören, berättar Britta Gustafsson som är ordförande i föreningen och tillika körmedlem.
- Jag tror att det började i mitten av 60-talet, men jag är inte säker, tilläger Erik Carlsson som varit med i kören över 20 år.
Vanligtvis brukar kören träffas varannan vecka, men när man nu börjar närma sig ett framträdande så intensifierar man övningarna och träffas varje vecka istället.
- Jag skulle inte ha något emot om vi kunde fortsätta att öva varje vecka istället för varannan, utbrister helt plötsligt Stig Ek.
- Det kanske hade gått innan vi blev pensionärer men nu har vi inte tid med det, säger Åke Nilsson och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om