Eva Carlssons hjärta är stort

Egentligen är det inget speciellt med Eva Carlsson men när man börjar prata med henne och får höra om allt hon gör och har gjort så blir man imponerad. Hon är en sann djurvän.

Skönheten och odjuret tillsammans med matte Eva. Till vänster Zidan och till höger Nelly.

Skönheten och odjuret tillsammans med matte Eva. Till vänster Zidan och till höger Nelly.

Foto:

Hultsfred2011-01-03 07:15


Eva Carlsson och hennes sambo Tony Hansson bor i ett stort blått hus i utkanten av Målilla. Deras hem står öppet både för behövande barn och djur, framförallt hundar.
Eva och Tony har varit ett par i drygt 15 år. Under dessa år har de alltid haft hundar. Det började med tre colliehundar. När dessa hundar blev gamla och var tvungna att tas bort blev det mycket ensamt.
Eva som alltid varit fascinerad av hundrasen Greyhound, ville ta reda på lite mer fakta om denna hundras och det gjorde hon med besked. I dag har hon fyra Greyhounds och en Saluki - blandras. Sammanlagt fem hundar och en katt, "Nisse" som är 16 år.

Stort hjärta för barn
Eva har sedan 20 år tillbaka arbetat på Konsum i Målilla, det är nog därifrån de flesta känner igen henne. Men det kanske inte är så många som vet vad hon sysselsätter sig med på fritiden.
Hon har ett brinnande hjärta för hundar. Men även ett stort hjärta för barn som behöver hennes och Tonys omtanke. Deras hem har agerat jourhem sedan tio år tillbaka. Under dessa år har ett antal barn bott till och ifrån hos familjen.
- Sedan lite drygt ett år tillbaka har vi fungerat som jourhem åt en sexårig pojke som kommer till oss ungefär varannan helg och ibland lite oftare när behovet finns för en eller två dagar extra, som till exempel vid lov, säger Eva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!