Han drar kommunen inför domstol

Kommunen satte upp ett staket och stängde ut Evert Oscarsson från halva sin tomt. Nu vänder han sig till domstol.

Ända in i häcken... Evert Oskarsson blev utestängd från sin egen tomt av kommunens staket. Nu drar han kommunen inför domstol.

Ända in i häcken... Evert Oskarsson blev utestängd från sin egen tomt av kommunens staket. Nu drar han kommunen inför domstol.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-01-02 11:42

– Veckan innan jul fick jag meddelande från Mark - och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt, säger han, och de meddelar att de tagit emot ärendet och tänker ta upp saken.

I alla tider, eller i alla fall väldigt länge har han kunnat köra över den kommunala marken fram till sina förråd på baksidan. Men nu är det stopp. Nu måste veden bäras in i korgar. 

– Jag har försökt köpa en bit av den kommunala marken i flera år, säger Evert Oscarsson. Men det har inte gått. 

Nu är det alltså helt avstängt. Staketet är uppbyggt och det ända in i den kraftiga häcken in till granntomten. Oscarsson ifrågasätter om det är juridiskt korrekt att göra på det här viset. Det är det han vill att mark- och miljödomstolen ska reda ut.

Tony Bohlin, förbundschef på ÖSK, kan berätta att den inhägnade marken ska användas som upplag i samband med arbetet på Tors Plan.

– Något annat är inte på gång, säger han. Från början är marken planerad för att bli ängsmark, men nu kommer vi att ta den i anspråk som upplagsplats.

Hur länge det kommer att vara är oklart.

– Jag vet inte hur länge vi kommer att behöva upplaget, eller ens om vi behöver hela, säger Tony Bohlin. Men arbetet på Tors Plan är beräknat vara klart sommaren 2023. Men så länge hoppas jag inte vi ska behöva använda området.

Han kan också bekräfta att Evert Oscarsson hört av sig med önskemål om att få köpa marken.

– Men den är inte till salu, säger Bohlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!