Frivilliga pass i sommar – ambulansen kör som vanligt

"Tack vare att personalen stÀller upp kommer vi att köra som vanligt i sommar". Ambulanschefen Melker Engström i VÀstervik, som Àven basar över ambulanserna i Hultsfred och Virserum har lÀget under kontroll.

Melker Engström, ambulanschef, Àr tacksam för att personalen stÀller upp och kör extrapass i sommar. Det hÄller ambulanserna rullande som vanligt.

Melker Engström, ambulanschef, Àr tacksam för att personalen stÀller upp och kör extrapass i sommar. Det hÄller ambulanserna rullande som vanligt.

Foto: Ellinor Harrysson/Arkiv

Hultsfred2022-06-16 05:30

SÄ hÀr inför sommaren finns det alltid en viss osÀkerhet om bemanningen pÄ ambulanserna. För tvÄ Är sedan fick Virserumsambulansen stÀllas av nattetid.

– Men det behöver vi inte göra, sĂ€ger Melker Engström. Ambulanserna kommer att köra som vanligt, vi behöver inte stĂ€lla av nĂ„gon i sommar, tack vare att personalen stĂ€ller upp och tar extrapass.

De ordinarie personalen gÄr alltsÄ in och kör extrapass.

– Det Ă€r bra för invĂ„narna att det kommer kompetent och erfaren personal nĂ€r nĂ„gon behöver hjĂ€lp. Men det Ă€r inte optimalt för personalen, som behöver sin vila och Ă„terhĂ€mtning, sĂ€ger Melker Engström.

Han betonar ocksÄ att personalen stÀller upp frivilligt, att det inte varit frÄgan om nÄgon kommendering.

– Vi har vĂ€ldigt lojal personal, sĂ€ger Melker Engström, de vet ju att "kommer inte jag, sĂ„ kommer ingen" nĂ€r nĂ„gon behöver hjĂ€lp.

De hÀr extrapassen behövs för att hÄlla ambulanserna rullande i sommar. Att hitta semestervikarier att sÀtta in Àr svÄrt, berÀttar Engström.

– Semestervikarier finns inte lĂ€ngre, det tillhör en gĂ„ngen tid. Men allra helst hade jag förstĂ„s sett att den ordinarie personalen fĂ„tt sin semestervila. Samtidigt Ă€r jag vĂ€ldigt tacksam mot personalen för att de stĂ€ller upp, sĂ€ger Melker Engström.

Personalen fÄr extra betalt för sina pass, sÄ pass att det kan bli en semesterresa fram pÄ höstkanten i stÀllet, nÀr semestertrycket lÀttar.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!