Bord och stolar till projekt gav pengar till behövande

Hultsfredsborna verkar hålla i sina stolar och bord. Inte en enda möbel lämnades till insamlingen på lördagen. Då aktiverades plan B. Den ger runt 10 000 kronor till drabbade i jordbävningskatastrofen i Syrien och Turkiet.

David Doms som jobbar med projektet Street moves i Hultsfred har hittat en stol till på Målilla-Mörlunda Lions loppis. T.h presidenten Jan-Olof Johansson och i bakgrunden Fredrik Matz som också jobbar med Street Moves.

David Doms som jobbar med projektet Street moves i Hultsfred har hittat en stol till på Målilla-Mörlunda Lions loppis. T.h presidenten Jan-Olof Johansson och i bakgrunden Fredrik Matz som också jobbar med Street Moves.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2023-02-13 05:00
undefined
"Win-win för alla" tycker Lions president Jan-Olof Johansson, t.h, om utbytet med Fredrik Matz och David Doms som jobbar med Street Move-projektet som bland annat ska möblera Oskarsgatan i Hultsfred med ett långbord i vår.

– Det blir win-win för alla, säger Jan-Olof Johansson, president Målilla-Mörlunda Lions Club.

Det var dit medarbetarna i teamet som jobbar med planerna på en möblerad utemiljö på Oskarsgatan i Hultsfred vände sig när det inte kom någon och lämnade möbler under första insamlingsdagen på lördagen.

undefined
En visionbild av hur Oskarsgatan kan komma att se ut med bord, stolar och grönska. "Huvudpoängen är att platsen ska aktiveras med allt möjligt, grillkvällar, schackturneringar och vad det kan vara" säger David Doms och Fredrik Matz.

Tanken är att det ska ställas upp ett långbord på gatan i vår som sen ska bli en slags mötesplats.

– I det här stadiet är det ingen helomvandling av stationsområdet och Oskarsgatan, som det finns stora planer för framåt. Men det ligger på många miljoner. Här pratar vi 300 000 kronor, så nu handlar det mer om att testa idéer och visa att det går att påverka sin utemiljö, säger Fredrik Matz.

– Huvudpoängen är också att aktivera platsen, så att det händer något också, säger David Doms.

undefined
Runt 70 stolar och 15-talet bord har David Doms och Fredrik Matz handlat in hos Lions som Plan B när insamlingen bland Hultsfredsborna inte gav tillräckligt. Pengarna de betalar skänker Lions direkt vidare till arbetet med jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien.

Första insamlingsdagen gav inte en enda stol eller bord. På söndagsförmiddagen kom några invånare och lämnade lite möbler. Men insamlingen var ändå säkrad med en plan B som samhällsplanerare Maria Bolin riggat. Målilla-Mörlunda Lions var med på noterna och runt 70 stolar och ett 15-tal bord hämtades på loppisen i helgen. För det betalar de runt 10 000 kronor till Lions som oavkortat skänker pengar vidare till arbetet efter jordbävningskatastrofen.

Närmast ska eleverna på anläggning och byggprogrammet i Hultsfred ta sig an möblerna för att bland annat göra dem tåliga för väder och vind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!