Familjen Lemke satsar på eget lantbageri

365 dagar om året ser makarna Karsten och Ilka Lemke till att leverera färska frukostbullar direkt hem till ytterdörren till privatpersoner i Hultsfreds kommun. För de har sedan en månad tillbaka startat familjeföretaget Bredshults Lantbageri i Hultsfred som specialiserat sig på hemkörning av färskt bröd.

Familjen Lemke med Marvin, Karsten, Ilka och Sarah som står framför sitt hus i Bredshult där de längre fram vill bygga sitt eget gårdsbageri med sommarcafé.

Familjen Lemke med Marvin, Karsten, Ilka och Sarah som står framför sitt hus i Bredshult där de längre fram vill bygga sitt eget gårdsbageri med sommarcafé.

Foto:

Hultsfred2010-01-04 07:17


Familjen Lemke kommer ursprungligen från Tyskland och för tre år sedan packade familjen flyttbilen och flyttade från storstadspulsen i Berlin till ett lugnare liv i Silverdalen.
- Vi valde att flytta för barnens skull, för här finns naturen och en bättre fritid och här får barnen vara barn längre, säger Karsten Lemke.
Sedan en tid tillbaka har familjen flyttat från centrala Silverdalen och istället bosatt sig i byn Bredshult utanför Hultsfred. Här har de hittat sitt egna lilla paradis på jorden då deras hus ligger vackert inramat av skog och ängar och med naturen inpå husknuten.

Vill bo kvar
Under sina första år i Sverige jobbade Karsten som lastbilschaufför men när lågkonjunkturen slog till med full kraft under det tredje kvartalet 2008 så förlorade han sitt jobb då firman han arbetade för gick i konkurs.
Så därför har Karsten sedan hösten 2008 gått arbetslös och det har varit omöjligt för honom att hitta ett nytt jobb som lastbilschaufför i regionen.
- Vi skulle ha kunnat flytta till någon större stad och fått jobb där, men det vill vi inte för vi trivs i Hultsfreds kommun, säger Karsten Lemke.
För att slippa att flytta från den plats där de har rotat sig så beslutade sig Karsten för att återuppta sitt forna yrke som han hade i Tyskland, nämligen som bagare. Under sex års tid jobbade han på ett bageri i staden Brandenburg och det var ett yrke som han trivdes med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om