Fängelsestraff efter misshandel av hustrun i Hultsfred

Under onsdagen meddelades domen mot den man i 35-årsåldern som stått åtalad för misshandel och överträdelse av kontaktförbud 16 gånger i Hultsfred.

Kalmar tingsrätt meddelade domen mot mannen i 35-årsåldern under onsdagen.

Kalmar tingsrätt meddelade domen mot mannen i 35-årsåldern under onsdagen.

Foto: Arkivfoto

Hultsfred2022-03-23 18:00

Mannen döms till sex månaders fängelse av Kalmar tingsrätt för flera brott. Det rör sig om misshandel av kvinnan i Hultsfreds kommun som han är gift med, överträdelse av kontaktförbud vid 16 tillfällen, olaga hot och skadegörelse.

Vi har tidigare rapporterat om att mannen anhölls den 16 maj 2021, dagen efter att han drog kvinnan till marken, tog strypgrepp på henne och slog henne i ansiktet samt förstörde hennes mobiltelefon och klocka. Under rättegången hävdade mannen att han agerat i nödvärn mot kvinnan i samband med ett bråk och att båda var berusade. Tingsrätten har lämnat invändningen om nödvärn utan avseende.

Mannen släpptes på fri fot efter två dagar i häktet, då med kontaktförbud mot kvinnan. Mannen har erkänt att han har kontaktat kvinnan men hävdat att det var för att komma i kontakt med barnen, vilka han inte har kontaktförbud mot. Tingsrätten finner att barnen omnämns i några meddelanden men att överträdelsen av kontaktförbud skett vid flera tillfällen under fyra månaders tid.

Drygt ett halvår efter misshandeln kontaktade kvinnans pappa mannen, som menar att mannen var skyldig honom pengar. I samband med detta skrev mannen bland annat "skicka ett sms till mig så ser jag till att nån hälsar på dig..", vilket Tingsrätten finner att det kan uppfattas som hot om våld.

Mannen är fortsatt häktad fram tills dess att ansvarsdelen vinner laga kraft. Han ska betala skadestånd om 21 000 kronor till kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!