Får ingen tid för vaccinering – "Både arg och besviken"

Varje dag i snart två veckor har Doris Lennartsson försökt boka tid för vaccinering. Ständigt med svaret att tiderna är slut. "Jag blir både arg och besviken", säger hon.

Doris Lennartsson har inte lyckats boka tid för vaccinering, trots två veckors idogt ringande. "Jag bor dessutom granne med kåken, där vaccineringen utförs. Jag är så nära, men ändå så långt ifrån", säger hon.

Doris Lennartsson har inte lyckats boka tid för vaccinering, trots två veckors idogt ringande. "Jag bor dessutom granne med kåken, där vaccineringen utförs. Jag är så nära, men ändå så långt ifrån", säger hon.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-04-13 14:28

På tisdagen meddelade Region Kalmar dessutom att man öppnar upp för nästa grupp att anmäla sig för att få första sprutan.

– Det lär ju innebära att konkurrensen om tiderna ökar ytterligare, säger Doris Lennartsson. Klart man undrar, jag är 76 år och tillhör gruppen innan och jag har inte haft en möjlighet att vaccinera mig på grund av brist på tider.

Doris Lennartsson började ringa Hälsocentralen i Hultsfred på skärtorsdagen, sedan hon fått brev om att hon tillhör den grupp som kan boka vaccinationstid.

– Jag har varit inne på datorn och jag har ringt varenda morgon både förra veckan och denna, med samma besked att tiderna är slut. Jag blir både arg och besviken.

– Jag bor dessutom granne med kåken de gör det i. Så nära, men ändå så långt ifrån att bli vaccinerad, säger hon och kan inte låta bli att skratta "åt eländet".

Verksamhetschefen Ann Arvidsson har full förståelse för Doris reaktion.

– Det är jättetråkigt verkligen. Grundproblemet är att efterfrågan är större än vad vi kan leva upp till.

Nu släpper ni en ny målgrupp, hur tänker du kring det, att det är svårt att få tid redan innan det?

– Vi är väl medvetna om att vi inte är klara med de som är 65 år och äldre, men vi styr inte över när de olika grupperna släpps, utan vi får förhålla oss till det som bestämts. Men nu har vi fått fler doser och släpper nya tider. I första hand hänvisar vi till 1177.se, där är det lättare att välja och boka en tid. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!