Färgsprakande utställning

Det är en färgsprakande "fruktsallad" som inleder årets säsong på Galleri Kopparslagaren i Hultsfred. Föreningen har bjudit in Tranåskonstnären Eva Boström till årets först utställning. Eva Boström visar ett färgstarkt måleri där frukter och bär blir huvudmotiv. Färg, form och en gnutta humor, i kombination med en hel del sensualism.

Citroner är favoritmotiv. Eva Boströms utställning på Galleri Kopparslagaren är en studie i färg och form, med både sensualitet och humor.

Citroner är favoritmotiv. Eva Boströms utställning på Galleri Kopparslagaren är en studie i färg och form, med både sensualitet och humor.

Foto:

Hultsfred2004-03-06 07:58

- Det ska vara lite knorr på grejerna, säger Eva Boström. Det är viktigt med ett garv. Det måste finnas plats för humor i konsten.
Och det bevisar hon med bilden på två tätt sammanslingrade lökar. Kärlök kallar hon målningen.
- Annars är det nog citron som är favoritmotivet, säger hon. Både för färgens och formens skull.
I Evas utställning finns det också plats för en hel del blommor av skilda slag. Både verkliga och påhittade. Papegojtulpanen, till exempel. En växt med tydliga drag av tulpan givetvis, men också av just papegoja.
Vid utställningen på Kopparslagaren kommer hon också att ge ett smakprov på skulpturarbete. Om man nu kan kalla en två meter lång banan för smakprov förstås.

Akryl
Det mesta som visas är akrylmålningar. Men de blandas med ett antal originallitorgrafier. Det är alltid kul att variera teknikerna en smula. Eva jobbar också en del med rena bruksföremål, som till exempel serveringsbrickor, musmattor och liknande. Även i den produktionen är det frukter och grönt som dominerar.

Säsongsupptakt
Eva Boström öppnar som sagt årets säsong på Galleri Kopparslagaren. I år tänker föreningen ta det lite lugnare än förra året. Det blev lite väl intensivt på sluttampen när den ena utställningen avlöste den andra.
Förutom Eva Boström lockar föreningen med konstnärer som Kenneth Eklund, före detta Mörlundabo som numera slagit sig ner i Oskarshamn. Sonja Karlsson, Eivor Alexandersson och Doris Lennartsson visar mattor under rubriken Nystädat och så har Stålhagsskolans estetelever en vårutställning.

Höstprogram
Fram på hösten kommer Mette Möller, scenograf från Stockholm, att visa några av sina teatermasker och lite längre fram kommer Ölandskonstnären Peter Nilsson, en av galleriets verkliga stamgäster och visar några av sina akvareller. Han är dessutom före detta Hultsfredsbo.
Säsongen avslutas sedan med traditionell julmarknad, där föreningens egna medlemmar ställer ut sina saker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!