Fartfylld kväll i Bösebo – hembygdsföreningen arrangerade barndisco

Barnen i Bösebo och byarna runt omkring fick dansa loss rejält under fredagskvällen. I bygdegården samlades ett 40- tal barn som ville vara med och ha kul, musiken som spelades kunde man höra ända ut till gatan.

Glada barn i Bösebos bygdegård. Foto: Emilia Söderling

Glada barn i Bösebos bygdegård. Foto: Emilia Söderling

Foto:

Hultsfred2017-02-27 17:30

En tyst by livades upp av ett fartfyllt barndisco, barn med föräldrar hade chansen att få roa sig i bygdegårdens lokaler. Det var ungefär 40 barn som ville vara med och cirka 20 föräldrar som kom till barndiscot. Det var Bösebos hembygdsförening som bjöd på allt under kvällens gång, allt från lokal till godis och korv. 

Aldrig förr har det ägt rum ett barndisco i Bösebo, det var första gången. Pär Danielsson som sitter med i hembygdsföreningens styrelse berättar att dem ville hitta på något för barnen, något roligt.
– Vi har lokalen och det finns ändå ganska många barn och ungdomar här omkring. Jag tror att det bor ungefär 20 till 30 barn i Bösebo med omnejd, berättar Pär glatt. 

Även om barndiscot var nytt för i år har det funnits andra aktiviteter för barnen i Bösebo. På Valborgsmässoafton berättar Pär att dem brukar ha någon aktivitet för barnen innan de går till majbrasan. 

Något som var lite speciellt för detta barndisco var att det fanns WI-FI för alla som ville använda det. Om barnen blev trötta på all dans och om föräldrarna ville scrolla på Facebook fans möjligheten där. Pär Alvarsson berättade stolt om Bösebos fiberprojekt och att det givetvis skulle använda det till dessa tillfällen. 
– Att vi har fiber till ett sådant här evenemang är jättebra. Med WI-FI är det enkelt för oss att spela musiken via internet till barnens olika danser och lekar, berättar Pär.

I lokalens hörn stod det fullt med föräldrar som åskådade sina glada barn, med kaffekoppar i sina händer njöt det av kvällens disco. Något som en av föräldrarna tyckte var det bästa med barndiscot i Bösebo var att alla fick vara med. Hon berättade att det var roligt att det var gratis så att alla barn hade möjligheten att komma. Det var Bösebos hembygdsförening som såg till att det var möjligt, att alla barn fick vara med. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om