Fartfylld premiär i Dackestupet

I lördags öppnade Dackestupet för säsongen. Massor med skidsugna barn och vuxna passade på att ta på sig pjäxor och skidor för att prova backarna.

Mikael Persson är glad att så många kommit till Dackestupet på premiären.

Mikael Persson är glad att så många kommit till Dackestupet på premiären.

Foto:

Hultsfred2016-01-11 15:21


- Det är roligt, menar Joel Larsson som med rosiga kinder står bredvid lillasystern Hilda vid liftarna i Dackestupet. De har varit här sedan klockan tio på morgonen och har inga planer på att åka hem i första taget.

För Mikael Persson ordförande i HjortensSK är det just det backen handlar om, barnglädje.

- Att barn får komma hit och ha roligt, det är grunden. Att de ska få njuta av skidåkningen.


Joel och Hilda är inte ensamma i Dackestupet. Susande nerför backen kommer både barn och vuxna i färggranna overaller och jackor. Kön till liftarna växter sig längre och för Mikael är det härligt att få se att så många tagit sig hit på premiärdagen.

- Det har varit fullt ös och mycket folk hela tiden. Det är härligt att se att folk har hittat hit, trivs och har roligt. Det viktigaste är att det är kul att åka skidor. Man kan se på ansiktsuttrycken att de ser ut att njuta.

Att backen skulle hinna bli klar tills lördagsmorgonen var långt ifrån säkert men tack vare nya effektiva snöpumpar och ett arbete som sträckte sig långt in på småtimmarna lyckades Hjortens SK få klart nedfarterna i tid.

- Igår halv tre på natten var vi färdiga. Vi har ju snö men har inte hunnit att pista överallt. Men backen är i väldigt fint skick. Dessutom tror jag att vi är en av de första större backarna igång. Det beror på det nya pumpsystemet vi har, annars hade vi aldrig hunnit tills idag. De har nästan halverat tiden.

Läs mer i måndagens papperstidning

Familjen Larsson passar på att vara i backen så länge den är öppen. Foto: Elin E Elmström
Familjen Larsson passar på att vara i backen så länge den är öppen. Foto: Elin E Elmström
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!