Fastklämd katt fick hjälp av räddningstjänsten

En förbipasserande hörde en katt skrika hjärtskärande, och kunde snabbt upptäcka den. Kattstackaren satt fastklämd i ett vädringsfönster i ett hyreshus.

Brandmannen Stefan Strömqvist klättrade upp för stegen och kunde ganska enkelt få loss katten, som kilat sig fast i vädringsfönstret.

Brandmannen Stefan Strömqvist klättrade upp för stegen och kunde ganska enkelt få loss katten, som kilat sig fast i vädringsfönstret.

Foto: Räddningstjänsten, Hultsfred

Hultsfred2022-08-21 11:11

– Det var ett vädringsfönster av typen som öppnas inåt, säger räddningsbefälet Ulf Bowein. Det blir en bred springa upptill och smalare neråt. Troligen hade katten försökt hoppa ut, och fastnat. Den satt fastkilad längst ner i fönstret.

Men brandmännen reste en stege mot väggen. Brandmannen Stefan Strömqvist klättrade upp på stegen och kunde enkelt lyfta ner kattstackaren.

– Den var lugn och verkade tacksam över att få hjälp säger Ulf Bowein. Det var nästan så att den somnade i famnen på Stefan. Vi får hoppas att den blir bra, det verkade som den hade lite svårt att gå nu.

Det visade sig att kattens ägare inte var hemma, men hade anlitat en kattvakt som kom till platsen och kunde ta över ansvaret och se till att katten har det bra.

Tidigare på morgonen hade räddningstjänsten ytterligare ett larm, en misstänkt villabrand i Silverdalen.

– Det var en hundägare på promenad som hörde en tjutande brandvarnare, säger Ulf Bowein. Hundägaren bankade på i huset, och när han inte fick någon reaktion slog han larm till räddningstjänsten.

– Vi gjorde en kontroll och kikade in genom alla fönster, säger Ulf Bowein, men vi kunde inte hitta någon brand. Förmodligen hade det blivit något fel på brandvarnaren. Och vi kunde inte få fatt i ägaren som bor utomlands så den får väl fortsätta att tjuta till batteriet tar slut.

Så räddningstjänsten kunde lämna utan någon omfattande insats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om