"Det måste upplevas som kaotiskt"

"Jag hoppas verkligen att det kommer att ordna sig". Nermina Mizimovic från Hultsfred håller tummarna för att Magdalena Andersson ska väljas till statsminister "på riktigt" ganska snart.

Nermina Mizimovic (S) hoppas verkligen att det politiska kaoset ska redas ut snabbt. "Vi behöver Magdalenas kompetens" säger hon.

Nermina Mizimovic (S) hoppas verkligen att det politiska kaoset ska redas ut snabbt. "Vi behöver Magdalenas kompetens" säger hon.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-11-25 15:20

– Hon är ju både kvinna och kompetent, säger Nermina Mizimovic. Och vi behöver verkligen hennes kompetens. Så jag hoppas verkligen att hon blir framröstad. Hon har stort förtroende, det visar alla mätningar som gjorts.

– De senaste dagarnas politiska turbulens kan nog påverka folks förtroende för politiken i allmänhet, det känns kaotiskt för många, tror Nermina Mizimovic. Och det är ju inte bra. 

– Det kan upplevas som riktigt kaotiskt, säger hon. Det är ju inte bra. Så jag hoppas verkligen att det ordnar sig snabbt och att Magdalena kan röstas fram till statsministerposten. Landet behöver hennes kompetens. 

Nermina Mizimovic står så att säga med ena benet i riksdagen. Hon är ersättare, och under den här mandatperioden har hon hoppat in på S-bänken tre gånger de senaste åren som ersättare för ledamöterna Laila Naraghi från Oskarshamn och Tomas Kronståhl från Västervik som varit föräldralediga.

– Det var tre månader åt gången, säger Nermina Mizimovic, som står på femteplatsen på Socialdemokraternas länsvalsedel till riksdagsvalet om ett knappt år. Samma placering som förra gången.Från sin plats på "avbytarbänken" hemma i Hultsfred har hon förstås kunnat följa händelseutvecklingen i riksdagshuset genom media.

Men för tillfället är hon hemma i Hultsfred för att jobba och det politiska krutet lägger hon i stället på kommunpolitiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!