Festivalen på hotellet bjöd på band av klass

Färgade hår, nitar och kedjor, vänskapligt, rebelliskt, hög musik och intensivt. Det kan nog sammanfatta helgen på Hotell Hulingen. Hotell Hulingen fylldes av musik denna helg och det var inte vilken musik som helst, det var punk. Hög volym och med ett budskap om en vilja till samhällsförändring.

Caroline "Carro" Gabrielsson var mycket nöjd med helgens punkfestival.

Caroline "Carro" Gabrielsson var mycket nöjd med helgens punkfestival.

Foto:

Hultsfred2018-04-17 00:00

Ett av banden var KSM3 som är nybildade sedan ett par månader tillbaka. Men några orutinerade musiker är de definitivt inte och inte heller okända i punkkretsarna. Bandet består av medlemmar från de välkända punkbanden KSMB och FAS3. Trummisen har man lånat från The Hellacopters. Alla har arbetat med musik, mer eller mindre på heltid, under många år och fortfarande finns glädjen och engagemanget i att möta sin publik.

- Det här är ett klassiskt ställe att spela på och jag tycker alltid det är lika trevligt att komma hit. Kul att det har kommit igång ordentligt, säger Joakim Johansson sångare. Vi satte ihop detta band för att vi ville ta tillbaka vår musik. Det finns andra band som gör anspråk på våra låtar så nu tänkte vi att vi skulle ut och visa publiken hur de faktiskt ska låta, på riktigt.

Joakim Johansson har arbetat som artist i ca 40 år och har både stått på scenen, men även arbetat med produktion och en massa annat.

- Nu blandar jag en hel del. Jag kör ofta som trubadur och det är faktiskt med samma låtar som när jag spelar i bandet. Musik består av form och innehåll och om innehållet är bra spelar formen ingen roll. Så, när jag kör med bandet blir det ett visst tryck i musiken, men när jag spelar samma låtar som trubadur kan jag få fram budskapet och känslan på ett helt annat sätt berättar Joakim.

Övriga i KSM3 instämmer och det är gemensamt för dem alla. Att man spelar med olika konstellationer, i olika projekt. Men att det är kärleken till musiken som är det centrala.

- Det är en själslig lyx att få hålla på med musik. Trevligt när man är ute och spelar, bara fina vänner och god stämning.

Energiboost

God stämning vittnar även gästerna om. Bland andra Per Dolk och Mikael & Marie Pellfolk från Västerås.

- Vi är festivalsmänniskor egentligen och var här en hel del på 80-90-talet. Det är fint att vara tillbaka. Så mysigt på hotellet och avslappnat skön stämning. Så har vi ju så många bra minnen här ifrån Hultsfred säger de samstämmigt.

Även Caroline "Carro" Gabrielsson, som jobbar på hotellet och är den som koordinerar denna helg känner stämningen.

- Det är supertrevligt och det kom fler på fredagen i år än förra året så det verkar öka. Jätteroligt. Det är ju tredje året vi kör detta och vi har sjukt mycket bra band. Om jag skulle vara trött när jag kommer hit så får jag ändå energiboost av både gästerna och banden, säger Carro som är mycket nöjd med denna helg.

Per Dolk och Mikael & Marie Pellfolk från Västerås har redan bokat in nytt musikevenemang på Hulingen. "Vi kommer snart tillbaka" säger de med ett leende.
Per Dolk och Mikael & Marie Pellfolk från Västerås har redan bokat in nytt musikevenemang på Hulingen. "Vi kommer snart tillbaka" säger de med ett leende.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om