Fick rätt mot kommunen

Olle Rudberg har fått rätt mot Hultsfreds kommun och får nu tillbaka sin städhjälp två gånger i månaden. Socialnämnden har fått det förklarat för sig av Länsrätten att man inte får ändra gynnande beslut till det sämre.

Olle Rundberg får städning varannan vecka även fortsättningsvis. Det har länsrätten bestämt.

Olle Rundberg får städning varannan vecka även fortsättningsvis. Det har länsrätten bestämt.

Foto:

Hultsfred2008-08-08 06:15


Olle Rudberg har bott i sin 2:a ute på Ängen i Mörlunda sedan 2005 och trivs mycket väl i området. Han har efter en olycka nedsatt rörlighet i båda benen och tar sig fram med hjälp av en rollator och kryckor.
- När jag blir trött eller har ont så använder jag min rullstol istället.
Lägenheten är välordnad och prydlig, helt utan mattor för att underlätta framkomligheten. Det ekar lite, men Olle säger att han vant sig. Det är Olle Rudbergs rätt till städhjälp som nu har avgjorts i länsrätten och där Hultsfreds kommun har fått en rättelse. Beslutet om att dra ner på hans städhjälp var felaktigt och kommer att dras tillbaka av kommunen.

Olle Rudberg berättar om hur biståndshandläggaren var här tidigare i vår och förklarade beslutet som socialnämnden tagit när hans ärende varit uppe för omprövning. Varje beslut som socialnämnden fattar om bistånd är tidsbegränsat och beslutet ses över på en återkommande basis. Från att ha haft städning varannan vecka skulle nu Olle Rudberg få det städat var tredje vecka.
- De talade samtidigt om hur jag kunde överklaga och hjälpte mig med pappersarbetet. Skälen till överklagan fick jag skriva i själv.
- Jag hoppas det kan påverka andra i kommunen att överklaga, de lite äldre som finner sig i de beslut som fattas.
Olle framhåller att städningen fungerat utmärkt och att personalen alltid varit jättebra.
- Det var inga problem när jag flyttade hit, då fick jag nästan mota bort hjälp som jag inte ville ha från kommunen. Men det är annorlunda nu, det är deras nya policy som bestämmer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om