Filip Fransson sänkte Målilla

Förrförra säsongen var han hyllad skyttekung i Målilla. I går sänkte Filip Fransson sitt gamla lag genom att göra två mål.

Filip Fransson, tidigare i Målilla, sänkte sitt gamla lag genom att göra två mål för sitt Åby/Tjureda.

Filip Fransson, tidigare i Målilla, sänkte sitt gamla lag genom att göra två mål för sitt Åby/Tjureda.

Foto:

Hultsfred2015-11-28 08:56


- Det är fasta situationer som avgör, suckar Målillas tränare Jesper Lüning efter 3-1-förlusten mot Åby/Tjureda.

Matchen mellan de båda förmodade topplagen bjöd inte på någon vidare underhållning. Förutom två stabila försvarsspel var detta resultatet av en helt tillknäppt mittplan, en eländig sidvind och ett femgradigt duggregn, som knottrade isen rejält.

Ändå osade det av taktiska och framför allt defensiva kvaliteter hos de båda lagen.

Under den första halvleken skapade inte Åby/Tjureda en enda målchans på Målilla. Ja, om man bortser från de tre hörnorna, alltså. Men nu är det ju så att fasta situationer i allmänhet, och hörnor i synnerhet, är en viktig del av bandysporten. För medan gästerna hade fyra bedrövliga hörnförsök i den första halvleken (visserligen bra rus och täck av hemmalaget) räckte det med två helt kliniska hörnor av Fredrik Rinaldo och Daniel Tägt för att Åby/Tjureda skulle rycka till sig en 2-0-ledning efter dryga halvtimmen.

-Det är fasta situationer som avgör och tyvärr kunde vi inte stå emot deras skytte. Sett till matchbilden tycker jag annars att vi är väl så bra som Åby, säger Jesper Lüning.

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om